El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, en su comparecencia en el Congreso.
El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, en su comparecencia en el Congreso.

El Congrés dels Diputats s’ha reunit hui per a debatre la sisena i última pròrroga de l’estat d’alarma. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha arrancat la sessió amb un missatge optimista sobre la pandèmia: “el pitjor ja ha passat”.

El líder socialista ha apel·lat a la unitat de l’Estat i ha defensat totes les decisions preses pel Govern. Un dels punts que més ha disgustat a l’oposició ha sigut l’alago de Sánchez a la manifestació del Dia de la Dona. “Ho dic alt i clar, visca el 8 de març”, ha expressat.

Les declaracions es produeixen després de conèixer-se l’informe de la Guàrdia Civil en el qual es conclou que la manifestació no degué ser autoritzada. Sánchez ha assenyalat que el país necessita “del diàleg entre els diferents territoris, no des de l’acord total”. “Mostren les seues discrepàncies sense insults, sense conspiracions inversemblants. No usaré els meus torns de rèplica per a respondre a provocacions, si n’hi ha”, ha resolt.

Imagen
Santiago Abascal durant la seua intervenció en el debat sobre la pròrroga final de l’estat d’alarma.

ABASCAL DICE QUE DEFENSAR EL 8-M ÉS CRIDAR “VIVA LA MORT”

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha criticat durament la intervenció de Sánchez en defensar la manifestació del 8-M. Segons Abascal, aquesta defensa és igual a cridar “viva la malaltia i visca la mort”.

A més, el líder de Vox ha acusat la gestió del Govern per causar “desenes de milers de morts”. En paraules d’aquest, ha sigut el “sectarisme i la negligència criminal” de l’Executiu el que ha portat a la ruïna a “milions” de ciutadans durant la pandèmia.