Totes les setmanes arriben partides de la vacuna Bexero a les farmàcies valencianes però no són suficients per a cobrir l’alta demanda. L’alarma per la meningitis s’ha despertat entre els pares els qui formen llargues llistes d’espera per a evitar que els més xicotets es contagien del meningococ B.

A més de vacunar als menors de tres anys els serveis sanitaris asseguren que es tracta d’una vacuna universal que pot administrar-se a qualsevol edat. No obstant açò, el problema de subministrar esta dosi és que no està inclosa en Seguretat Social i ha de comprar-se en les farmàcies per un preu que supera els 100 euros presentant la recepta mèdica

El dubte que preocupa a molts pares és si es tracta d’una vacuna obligatòria per part de Sanitat, una qüestió que el doctor García Sala ha volgut aclarir. Segons el doctor García entre eixes recomanacions de vacunació, a més de la del meningococ B, es troba la vacuna contra el rotavirus intestinal. Tot açò amb l’objectiu d’evitar una infecció que a pesar de la seua gravetat té una evolució ràpida i sense seqüeles.