VÍDEO | La peatonalización impide a vecinos del centro regresar en coche a sus hogares
Operarios trabajan en las obras de peatonalización de la Plaza del Ayuntamiento.

Unes obres de “curta duració” i de “poca envergadura”. Així és com va definir l’alcalde de València, Joan Ribó, la peatonalització de la Plaça de l’Ajuntament. No obstant això, aquestes actuacions express ja han deixat a la primera de les seues víctimes: els veïns del centre de València.

Prop de un miler de valencians que resideixen a Ciutat Vella han perdut l’accés als seus garatges. El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, s’ha fet eco d’un d’ells a través de les xarxes socials.

Un veí del Carrer Puríssima (València) em mana aquest vídeo on denúncia que per culpa de les obres i el canvi de sentit dels carrers, li és impossible arribar a casa. Error o falta de planificació? De qualsevol manera, demane a l’Ajuntament de València que el solucione JA”.

Giner ha denunciat amb aquestes paraules la situació que viuen nombrosos residents de la zona centre. En el cas del vídeo escoltem a un veí que tracta d’arribar al carrer de la Puríssima amb cotxe, la via que connecta la Plaça del Dr. Collado amb la Plaça del Negret. És ací quan arriba el problema: el carrer de la Pau tancada, Sant Vicent tancada i el carrer Llanterna convertida en direcció contrària.

LES ACTUACIONS DEL CENTRE DE VALÈNCIA

Actualment hi ha cinc carrers del centre tancades o parcialment tancades com és el carrer de la Pau, Sant Agustín, Marquès de Sotelo, Correus i Barceloneta. A més, hi ha tres vies que han invertit el sentit de circulació. Són el carrer Pérez Pujol (entre Correus i Roger de Lauria), la ja esmentat carrer Llanterna i el carrer Carabasses (entre l’Avinguda de l’Oest i carrer Mallorquins).

Tal com arreplega ‘València News’, amb l’objectiu de traure els seus cotxes dels pàrquings són molts els veïns que han acudit a la recerca d’ajuda a la Unitat de Districte de la Policia Local de la Ciutat Vella. No obstant això, no hi ha una resposta clara i vàlida. El diari digital arreplega que fonts policials han assegurat que oficialment no saben res. Per contra, extraoficialment han suggerit als veïns accedir als aparcaments per vies en contra direcció i fins i tot voreres.

EL PP I CS DIUEN “NO” A LA PEATONALITZACIÓ

Des de l’oposició del Govern del Rialto no han dubtat a mostrar la seua negativa a aquestes actuacions. La portaveu del Partit Popular de València, María José Cataláva insistir a paralitzar les obras de la carrer Colón. La popular va assegurar que no era “el moment” ni tampoc “les formes” o “la manera” d’actuar. “En aquest moment és preferible invertir aqueixos 300.000 euros en test i màscares que en bolardos i jardineres“, va defensar Catalá.

Són precisament aqueixos bolardos i jardineres els que hui ha tornat a criticar la portaveu del PP a València a través de Twitter.

Per part seua, el portaveu de Ciutadans va criticar que Ribó seguira “el seu propi full de ruta malgrat l’estat d’alarma. A més, Giner va titllar les obres de Colón i els canvis de l’EMT de ser “un contrasentit”.

Per això, tant PP com Cs han demandat cessar la peatonalització. En el seu lloc advoquen per invertir en ajudes per als valencians més afectats per la crisi del coronavirus.