peatonalizacion plaza ayuntamiento

Cinc milions d’euros és el que costaran les obres de conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament de València, com s’ha indicat avui en la presentació del concurs d’idees per al seu disseny que es durà a terme a la fi d’any.

Una vegada s’execute aquest projecte, el procés del qual es dilatarà en el temps, només vianants i bicicletes podran fer ús d’aquest espai. En aquest sentit es comptarà itineraris per als vianants i ciclistes que unisquen la plaça amb altres espais emblemàtics de la ciutat.

Respecte als temps d’execució la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha indicat que es tracta d’un “procés complet i complex que tindrà el seu temps de recorregut i que definirà la identitat de València”.

Segons ha explicat la regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, “l’objectiu d’aquesta legislatura és consolidar el projecte de ciutat de places que ens ajuda a recuperar l’espai públic que millora la qualitat de vida de la ciutat.

Participació ciutadana

El procés de disseny vindrà acompanyat d’un procés de participació ciutadana que es realitzarà de manera prèvia al mateix i les conclusions de la qual s’incorporaran a la seua redacció.

A col·locació de les pròximes obres que té previst escometre l’Ajuntament en les vies públiques de la ciutat, l’Associació de Comerços del Centre ha emès un comunicat en el qual sol·liciten al consistori que qualsevol execució d’obra en la via pública ha de desenvolupar-se de forma consensuada amb el sector i amb la deguda informació prèvia als comerços i ciutadans.

En aqueix sentit han reclamat conèixer, en primer lloc, el Pla de canvis d’EMT que garantisquen l’accés al Centre com fins al moment. També han demandat al consistori el Calendari d’obres previst demandant que no se solapen en l’han de solapar-se en el temps per a evitar els enormes danys col·laterals que s’ocasionarien a les petites empreses situades en les zones afectades.