El proper mes d’octubre arranca el procés de participació previst per a la remodelació de la Plaça de l’Ajuntament. Durant quatre mesos tot el que vulga podrà aportar idees de com li agradaria que fora la futura Plaza de l’Ajuntament de València. En 7alDia hem preguntat l’opinió de diversos col·lectius i hem trobat disparitat de gustos.

Els vianants aplaudeixen la mesura

Per als ciutadans la conversió en zona de vianants de la Plaça de l’Ajuntament és una molt bona mesura que situarà a València al nivell d’altres capitals europees. Els vianants expresen com a raons que la ciutat compta amb distàncies curtes i que aquestes es poden cobrir facilmente caminant o en transport públic.

Les terrasses en dubte

Per als hostalers la preocupació està en la durada de les obres. Consideren que abans d’escometre-les és necessari informar complidament els establiments i evitar que així que es vegen afectats els seus negocis.

Els floristes en contra

Per la seva part els propietaris de les parades de flors són els que més s’oposen a la reforma,  consideren que es reduiran considerablement les seves vendes. Així ho noten ja, diuen, els dies que la plaça està tancada al trànsit de vehicles.

Quan s’iniciaran les obres? 

Les obres de conversió en zona de vianants encara no tenen data. Quatre mesos durarà el procés de participació ciutadana, seguidament es durà a terme la presentació d’idees per al concurs de remodelació i ja després s’iniciaran les obres. Aquestes tindran un cost aproximat de 5 milions d’euros. Amb aquesta remodelació la plaça conservarà la major part de la seva identitat actual, es mantindrà la font i l’esplanada per a les “mascletaes”, i es comptarà amb un nou disseny per als quioscos de flors.