Así es como debería ser el fin del confinamiento según la OMS
Una mujer corriendo con una mascarilla en los Jardines de las Tullerías de París, el 23 de marzo de 2020. REUTERS - Charles Platiau

La Organització Mundial de la Salut (OMS) ha fet públic un informe sobre com haurà de ser la volta a la normalitat. En l’actualització de l’estratègia enfront del coronavirus, l’OMS recomana una desescalada per fases de dos setmanes. Asseguren que d’aquesta forma els països podran detectar els riscos de nous brots i respondre de manera adequada.

Referent a quan i com començar a recuperar la vida normal, l’organisme adverteix de prendre decisions basades en l’evidència. “Per a reduir el risc de nous brots, les mesures han de ser alçades de forma gradual i escalonada. Han de basar-se en l’avaluació dels riscos epidemiològics i en els beneficis socioeconòmics dels diferents llocs de treball, centres educatius, institucions o activitats socials”, resa l’informe.

Es necessita donar una especial atenció i suport als països amb escassos recursos i amb entorns humanitaris mal equipats per a fer front al Covid-19.Els seus febles sistemes sanitaris i laborals depenen del suport de donants, socis de les Nacions Unides i ONGs”, ha recordat l’OMS.

“A mesura que ens centrem en la resposta immediata a la crisi del Covid-19, és necessari tenir en compte l’amplitud i profunditat de les conseqüències que tindrà a nivell mundial. Hem d’aprendre les lliçons que ens dóna aquesta pandèmia perquè el món del futur siga un lloc més segur”, conclou.