La primera jornada de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), més coneguda popularment com la Selectivitat, ha finalitzat. Hui més de 24.000 estudiants valencians s’han enfrontat als exàmens que donaran per conclosa la seua etapa escolar.

El dia ha arrancat a les 09.30 hores amb la prova d’Història d’Espanya, la primera matèria a examinar en tota la Comunitat Valenciana. L’examen ha seguit l’estructura habitual amb dos temàtiques dividides en segle XIX i segle XX. Les Corts de Cadis han sigut l’eix del segle XIX, mentre que el paper de la dona en la II República i el Franquisme ha sigut el tema del segle XX.

Aquest primer examen ha servit alhora com a presa de contacte del format de la PAU que va canviar l’any passat. Cal destacar que a causa de la pandèmia es va decidir flexibilitzar la lliure elecció de preguntes en l’examen. Aquesta flexibilització va eliminar els formats A i B, als quals s’estava acostumat en la Selectivitat.

Les Proves d’Accés a la Universitat 2021 han suposat tot un rècord en la Comunitat Valenciana. Enguany un total de 24.557 estudiants s’examinaran en l’autonomia sent la xifra més alta dels últims 10 anys.

Durant les dues pròximes jornades seguiran els exàmens. Una vegada superats, arribarà el torn de les correccions i caldrà esperar els resultats. Serà el divendres 18 de juny a les 14.00 hores quan els alumnes puguen conèixer les notes. D’elles dependran els accessos a les universitats i les carreres a estudiar. No obstant això, en cas de suspendre hi haurà opció de repesca. Els estudiants disposaran d’una convocatòria extraordinària el 6, 7 i 8 de juliol, abans d’arrancar les vacances.