Paterna congela els impostos en el Pressupost de 2018

El Consistori ha aprovat, en Ple Extraordinari, els comptes municipals per al pròxim exercici.

44

L’Ajuntament de Paterna ha aprovat, en Ple Extraordinari, els Pressupostos Municipals per a 2018, uns pressupostos participatius, equilibrats i segurs, ja que compleixen amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària, i que marquen el full de ruta de l’equip de govern.

“Aquests comptes, que ascendeixen a 60.000.000,67 euros, han sigut dissenyades per i per als paterners i les paterneres”, ha afirmat la regidor d’Hisenda, Eva Pérez, en referència al fet que els pressupostos arrepleguen les reivindicacions i necessitats veïnals que ha fet arribar la ciutadania a través de les nou juntes de barri per les quals han passat.

Referent a açò, ha recordat a més que “els pressupostos compten amb el beneplàcit del Consell Territorial de Participació Ciutadana i el Consell Econòmic i Social”.

Una de les principals característiques d’aquests pressupostos és que es congelen els impostos, ja que s’ha rebaixat l’impost de circulació per a aquells vehicles menys contaminants i l’IBI en un 8% en l’exercici 2017, la qual cosa suposarà una reducció d’1.180.000 euros d’ingressos per aquest concepte.

Pel que es refereix al deute, Eva Pérez ha destacat que “quan arribem al govern ens la trobem en un 70.58%, i actualment està en el 52%” al mateix temps que ha avançat que “entrarem en 2018 amb un deute inferior al 50%- al voltant de 28 milions d’euros, molt per sota del límit del 110% que preveu la llei”.

Respecte als projectes de despeses, la regidor ha citat, entre uns altres, la reconversió de part de la planta baixa del centre polivalent Valentín **Hernáez com a consultori mèdic, la construcció d’una nova escola infantil en La Coma, la redacció del projecte del túnel Font del Pitxer, una reivindicació històrica, la redacció del projecte d’ampliació del cohetòdrom o l’habilitació centre Santa Teresa com a centre d’estudis.

En aquest sentit, Eva Pérez també ha assenyalat que “s’augmenten partides com a Educació, Medi ambient, Comerç, Esports, Turisme, Desenvolupament empresarial i Festes” i ha puntualitzat que “es mantenen iniciatives com la signatura de convenis amb els 5 polígons industrials del municipi, els plans d’ocupació i aules de formació a més de crear un servei d’integració i inserció sociolaboral i mantenir la despesa en polítiques inclusives”.

D’altra banda, durant la seua intervenció, la màxima responsable d’Hisenda ha posat l’accent que, una vegada més, l’equip de govern va a destinar el superàvit a millorar les infraestructures del municipi i generar activitat econòmica i ocupació en lloc de pagar deute als bancs com feia el PP.

En aquest punt, ha indicat que “en Inversions Financerament Sostenibles es van a destinar més de 20 milions d’euros”.

Així mateix, ha explicat que, com a novetat, es recuperen els pressupostos participatius amb 1.000.000 euros, una quantitat que supera el 30% d’inversions previst en la Carta de Participació Ciutadana.