limpieza

Paterna ha ampliat enguany en un 233% el pressupost destinat a millorar la neteja general dels parcs i jardins del municipi, un servei que l’Ajuntament presta a través de Gespa mitjançant la Brigada d’Ornato i que complementa les labors del servei de neteja viària principal que el consistori du a terme a través de FCC, del servei de jardineria i fins i tot de la brigada d’obres.

D’aquesta manera, la Brigada d’Ornato s’encarrega, entre altres coses, de la neteja de parcel·les i solars en sòl urbà de titularitat municipal, la retirada de residus, actuacions puntuals urgents en zones urbanes, esbrosses, així com a la recollida d’enderrocs i altres residus o la neteja de pintades.

Tal com ha assenyalat la regidora d’Infraestructures, Núria Campos, “des de maig de 2017, aquesta brigada, que es caracteritza per la seua efectivitat, la seua versatilitat i la seua ràpida actuació, compta amb un pressupost de 200.000 euros, la qual cosa suposa un increment del 233% respecte a la inversió de l’any anterior”.

De la mateixa manera, Campos ha indicat que “aquesta ampliació té com a objectiu la millora de la neteja general de parcs i jardins, incloses zones recreatives dels mateixos, neteja d’orins, recollida de fruits i eliminació de pintures i grafitis”.

La regidora també ha puntualitzat que, per a dur a terme aquesta comesa, “s’ha ampliat el servei de neteja amb quatre operaris més i dos vehicles elèctrics de hidroneteja per a la desinfecció i desodorització de parcs i jardins”.

Així mateix, des de la regidoria d’infraestructures s’apel·la al civisme i la responsabilitat dels veïns i veïnes perquè arrepleguen la femta de les seues mascotes i així preservar el bon estat dels parcs i jardins, així com de les zones urbanes.