Operaris de l’empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna (GESPA) treballen des de la setmana passada en el condicionament del muntatge del cohetòdrom. Una estructura metàl·lica, situada en el Parc de la Torre.

Cadascuna de les seues peces està numerada i es guarda en dependències municipals durant tot l’any fins al seu muntatge. I passats els 365 dies es comença, de nou, amb la neteja de la zona, el cercat del perímetre i el condicionament de les arquetes de l’estructura. Ara, durant els pròxims dies, s’alçaran els pilars d’aquesta peculiar estructura que es convertirà, durant les Festes Majors d’agost, en l’escenari de recordaes, femelletes, coets i cohetons.

Per la seua banda, l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha recordat que la Cordà de Paterna ha sigut decalrada Festa d’Interès Turistic Nacional, i ha assegurat que hi haurà algunes novetats.

Així mateix, ha assenyalat la idea de poder ampliar la seua longitud per a mantenir la tradició i millorar la visibilitat també de cara al turista.

I és que, com cada any, a l’interior del cohetòdrom es dispararan més de 5.000 artefactes explosius, i serà el lloc on els joves coheters aprendran a convertir-se en futurs tiradors.

A més, l’estructura permetrà als veïns i les veïnes acostar-se amb seguretat per a gaudir del fum, la pólvora i les explosions.