Paterna executa 214 actuacions en via pública en 2017

Les millores han sigut realitzades per l'equip de manteniment de l'empresa municipal Gestió i Serveis amb una encomana de 701.500 euros anuals.

Mejoras vía pública Paterna

L’Ajuntament de Paterna ha dut a terme més de 214 actuacions de millora dels carrers del municipi en l’últim any a través de l’equip de manteniment de vies públiques de l’empresa municipal Gestió i Serveis.

Així ho ha donat a conèixer la regidora d’Infraestructures, Núria Campos, qui ha explicat que “el nou equip es crea al desembre de 2016 davant la necessitat de reforçar la brigada de manteniment de l’Ajuntament a causa de l’excés d’actuacions que s’havien de realitzar”.

A més, la regidora Campos ha destacat que “en tan sol un any, i gràcies a aquest reforç, s’han pogut resoldre incidències que estaven pendents des del 2007”, i en aqueix sentit ha assenyalat que “de les 214 incidències que han presentat els veïns i veïnes, s’han finalitzat 181 i 33 estan en fase de resolució”.

“El protocol d’actuació de l’equip de manteniment, format per cinc oficials i sis peons distribuïts en cinc equips, s’estableix en funció de la urgència dels parts”, ha indicat.

A més, les incidències s’inclouen dins d’un sistema SIG, que permet mostrar la informació geogràficament referenciada, la qual cosa a més de facilitar la incorporació de dades, permet la presa de decisions d’una manera més eficaç.

Entre les obres realitzades, destaca la reparació de voreres i escocells, així com repintar les senyals vials existents i el pintat de les noves, o la millora de l’accessibilitat i mobilitat en els carrers del municipi.

Per barris, La Canyada és la zona en la qual més obres s’han realitzat, amb un total de 59 actuacions entre les quals s’inclouen la reparació de les voreres en la zona de la glorieta d’entrada per a facilitar l’accés dels xiquets i xiquetes al col·legi proper, o l’eliminació d’escocells que dificultaven el trànsit dels vianants en els carrers del barri.

Li segueix la zona Centre, amb 31 treballs realitzats, com la revisió i adequació de les llambordes del Carrer Major; i Santa Rita, amb 27 incidències resoltes entre les quals es troba l’@repintar de més de 330 senyals vials en asfalt.

Quant a Lloma Llarga, s’han dut a terme 15 actuacions, amb especial atenció a la millora de l’accessibilitat dels carrers del barri.

Per la seua banda, els barris de Campament, La Coma i Mas del Rosari són els barris que han registrat les menors incidències enguany, i entre les obres realitzades està el repintar de senyals vials, adequació de les voreres i actuacions específiques d’accessibilitat.