Goya
Antonio Banderas y Pedro Almodóvar durante el rodaje de 'Dolor y gloria'.

La pel·lícula ‘Dolor y gloria’ de Pedro Almodóvar ha sigut nominada als Oscar per partida doble en les categories de Millor pel·lícula estrangera i Millor actor per a Antonio Banderas.

La cinta, rodada a Paterna, saltarà així el toll el pròxim 9 de febrer per a participar en la nit del millor cinema internacional on haurà de mesurar-se amb ‘Los Miserables’ (França), ‘Parásitos’ (Corea del Sud), ‘Honeyland’ (Macedònia del Nord) i ‘Corpus Christi’ (Polònia).

Antonio Banderas, per part seua, competirà contra l’aclamat Joaquín Phoenix (‘Joker’) a més de Leonardo Dicaprio (‘Érase una vez en… Hollywood’), Adam Driver (‘Historia de un matrimonio’) i Jonathan Pryce (‘Los dos papas’).

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha manifestat l’emoció del municipi on assegura que el rodatge d’Almodóvar “està deixant una petjada inesborrable”. “Estem tremendament agraïts de l’oportunitat que el rodatge de ‘Dolor y gloria’ ha suposat per a la nostra ciutat a nivell turístic i cultural, i molt orgullosos de tots els èxits que està collint la pel·lícula, a la qual desitgem moltíssima sort en les pròximes cites dels Premis Goya i els Oscar”, ha declarat.

Des de Paterna han anunciat la presentació d’una exposició dedicada al rodatge del film que obrirà les seues portes en l’Espai Cultura Coves del Batà dimecres que ve 15 de gener.