Obra del escultor Andreu Alfaro, “Doble, 1975”, en Paterna.
Obra del escultor Andreu Alfaro, “Doble, 1975”, en Paterna.

Juan Manuel González Serna, president de la Fundació Grupo Siro, i Hortensia Herrero, presidenta de la fundació que porta el seu nom, han donat a la ciutat de Paterna una obra de l’escultor Andreu Alfaro, “Doble, 1975”.

La peça, que ja es troba instal·lada en la rotonda dels Molins de la localitat valenciana, és una obra abstracta que té un vincle especial amb eixa zona. L’escultura va romandre fins a 2006 en l’antiga fàbrica de Galetes Rio, pertanyent en la seua última època al Grup Siro; eixe any va ser trasllada a la coberta de la fàbrica de pa de motle del Grup Siro, lloc en el qual va romandre fins fa unes setmanes.

Hortensia Herrero va indicar que en triar esta ubicació “tanquem d’alguna forma el cicle de l’escultura. Quan vaig parlar amb Juan Manuel i vam veure l’opció de fer aquesta donació conjunta, tenia clar que la peça no havia d’eixir de Paterna i què millor que tornara al seu lloc d’origen. Ha estat ací molts anys i teníem clar que pertanyia ja als veïns d’aquesta ciutat. L’emplaçament final és molt bonic i el resultat final ens encanta”.

Andreu Alfaro, artista internacional

Andreu Alfaro va ser un escultor valencià i un dels grans representants de l’escultura de transvanguardia. Alfaro va obtenir diverses distincions i reconeixements, com la Creu de Sant Jordi, el premi Tomás Francisco Prieto, el Premi d’honor Jaume I o el Premi Nacional d’Arts Plàstiques. Alfaro va morir a València un dia com hui, 13 de desembre, de 2012.