Paterna va acollir, dissabte passat 2 de juny, una multitudinària gala per a celebrar el Dia de Castella-la Manxa amb l’assistència de més d’un miler de manxecs i manxegues arribats de tots els racons de la Comunitat.

L’acte, que es va celebrar en el pavelló Vinya de l’Andalús, va comptar amb la presència del President de la Generalitat, **Ximo Puig, el portaveu de la Junta de Castella-la Manxa, Nacho Hernando, l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i el president de la Federació de les Cases Originàries de Castella-la Manxa, Jesús Martínez Gabaldón.

Destacada va ser la presència de l’expresident de la citada comunitat autònoma, José Bono.

A més, també participaren els Presidents, Dulcineas i Dames de les 18 cases manxegues regionals que assistiran a l’acte i membres de la corporació local.

La gal·la junta en un mateix acte el dècim segon trobada de cases originàries de Castella-la Manxa a la Comunitat Valenciana i la gala Arrelats que organitza l’Ajuntament de Paterna per a homenatjar als 3.600 manxecs que viuen en la localitat.

Durant l’esdeveniment, el públic va gaudir de balls tradicionals i actuacions musicals així com de vídeos amb fotografies de manxecs residents en la localitat. L’acte va finalitzar amb un sopar popular a la qual estaran convidats tots els assistents.