Paterna Cordà

Tot llest perquè Paterna torne a ser el focus d’atenció mediàtica i de multitud de persones que no volen perdre’s un dels actes més esperats, com cada mes d’agost, a la Comunitat Valenciana: la Cordà de pròxim diumenge 27 d’agost, declarada Festa d’Interès Turístic Nacional.

Una festa que requereix d’una estructura organitzativa, de tot un entramat en el qual participa una àmplia representació del teixit social i festiu paterner: des de les penyes, amb la seua prop d’1.000 tiradors i tiradores, fins al Consell Sectorial de la Cordà o la Regidoria específica del Tradicions, Cultura i Foc.

I és que, any rere any, la Cordà, en la qual es disparen 70.000 coets en menys de 20 minutos, acapara l’atenció i curiositat de més gent. Conscients d’açò, des de l’Ajuntament asseguren que la seguretat sempre és una de les prioritats. Encara que enguany, després de la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional i els últims atemptats terroristes a Catalunya, s’ha incrementat en un 20% el dispositiu de seguretat, passant de 100 a 120 en el nombre d’agents que participaran, entre Policia Nacional, Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, etc.

També Paterna estarà blindada per un ampli dispositiu policial reforçat amb elements de seguretat passius, com els blocs de formigó denominats  New Jersey, que impediran l’accés a les grans vies del municipi.

Una cita ineludible i un espectacle de foc únic en aquesta localitat valenciana de l’Horta Sud.