Paterna pide el
Un trabajador de los servicios de limpieza de Paterna durante la desinfección de un parque infantil.

El Ajuntament de Paterna ha endurit al màxim les restriccions que són de la seua competència. L’objectiu és tractar de frenar la transmissió comunitària del coronavirus entre la població paternera davant l’augment, en un 85%, dels contagis en la Comunitat Valenciana.

Així ho ha anunciat hui l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, després de signar el decret que arreplega les noves mesures. Aquestes s’han acordat durant la reunió del Comitè municipal de Seguiment de la COVID-19. La seua celebració ha tingut lloc aquest mateix matí per a analitzar la situació epidemiològica de Paterna. En la localitat, la incidència se situa entorn dels 400 casos per cada 100.000 habitants.

Aquestes mesures excepcionals entraran en vigor el dimarts 12 de gener i es mantindran fins al dia 31.

LES 7 NOVES RESTRICCIONS

En elles s’arreplega el tancament de parcs; el precinte de les àrees de joc infantils; el tancament de tots els edificis i locals municipals; el tancament de Biblioteques i Museus; i la cancel·lació de tota activitat i programació sociocultural tant del Gran Teatre com de tots els locals municipals.

Respecte a l’esport, s’ha ordenat el tancament de totes les instal·lacions esportives municipals. A més, se suspenen els entrenaments i competició de clubs esportius, excepte els professionals.

CRIDADA A L’AUTOCONFINAMENT VOLUNTARI

“Amb l’únic objectiu de protegir als paterneros hem decidit tancar, suspendre i cancel·lar tot el que depenga de l’Ajuntament”, ha afirmat Sagredo. Al mateix temps, ha assegurat que “farem tot el que estiga a la nostra mà per a tractar de frenar i controlar l’expansió del coronavirus entre la nostra població”.

El primer edil també ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania. Ha demanat que es queden a casa; limiten al màxim els contactes socials i siguen rigorosos amb el compliment de les noves restriccions.

“Davant el preocupant repunt dels casos, el confinament voluntari és l’opció més segura i eficaç per a combatre l’expansió del virus”, ha afirmat Sagredo. Al mateix temps, ha recordat que el municipi continua analitzant les aigües residuals de tot el terme municipal per a detectar i rastrejar la presència de COVID-19. A més, continua desenvolupant dos projectes pioners en tota Espanya sobre el coronavirus en els entorns escolars.