Paterna aprofitarà Amazon per fer més competitiu el seu comerç

L'alcalde del municipi recalca que cal veure la venda online com una oportunitat i no com una amenaça per al comerç.

L’Alcalde de Paterna i president de Paterna Ciutat d’Empreses, Juan Antonio Sagredo ha destacat l’oportunitat que suposa l’arribada d’Amazon al municipi, no sols perquè dinamitzarà l’activitat econòmica de la zona i generarà llocs d’ocupació, sinó perquè oferirà possibilitats de negoci tant a nivell d’empreses com de xicotet comerç.

El primer edil s’ha manifestat en estos termes durant la clausura de la jornada de Marketplace Amazon, organitzada per la Conselleria d’Economia Sostenible i Sectors Productius i que ha tingut lloc en l’Escola de Negoci Lluís Vives de la Cambra València en el Parc Tecnològic.

El Marketplace d’Amazon farà més competitius als nostres més de 750 comerços de Paterna”, ha assegurat Sagredo alhora que ha animat al comerç local, en general i al paterner, en particular, a “aprofitar l’estructura d’e-commerce d’Amazon per a endinsar-se en este nou model de negoci, promocionar i atorgar un valor afegit als seus productes i aconseguir nous públics”.

Per la seua banda, la secretària autonòmica d’Economia Sostenible i Sectors Productius, Blanca Marín, encarregada de clausurar la jornada junt amb Sagredo ha subratllat que “el nostre objectiu de canvi de model productiu orientat cap a una major competitivitat empresarial i sustentat en la I+D+i, no pot deixar de costat a un sector com el comerç, que suposa un 12% del PIB valencià”.

En eixe sentit, Marín ha indicat que “tenim que reforçar l’actuació política perquè el xicotet comerç puga adaptar-se a l’ecommerce en les millors condicions i no quedar-se fora del camí iniciat per les grans cadenes que ja operen amb èxit en el comerç on-line”.

Sagredo – que ha defés la funció mercantil, social i de cohesió dels barris que exercix el comerç local – hi ha assenyalat que “cal veure la venda online com una oportunitat i no com una amenaça”. I a este respecte, ha recalcat que “el tracte humà, la proximitat amb el veí i amb el comprador són valors únics del nostre xicotet comerç que no es poden reemplazar”.

“El comerç electrònic ja no és una alternativa, sinó una opció bàsica per a mantindre’s en el mercat i competir amb les noves pautes de consum del segle XXI” ha afegit el primer edil, al mateix temps que ha indicat que “per alguns comerços detallistes, les barreres d’entrada per a començar a competir en Internet sense estar en un marketplace són molt altes, d’ací la importància de l’experiència i de la infraestructura que els oferix el Marketplace d’Amazon i que pot constituir el primer pas per a anar desenvolupant el seu propi canal on-line”.