Quart de Poblet es prepara per a celebrar un dels actes més emblemàtics de la localitat: la Passejà. L’acte que se celebra des de fa 296 anys la nit del 9 de juny i que està declarat Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.

Les festes estan organitzades per l’Ajuntament i per l’Associació Amics de la Passejà, Associació que compleix 30 anys d’existència dedicada a preservar la Passejà, que ha organitzat un gran programa d’activitats per a celebrar la festivitat:

Dijous 6 de juny

20.00h.: En el saló d’actes de l’Ajuntament, conferència “Els goigs valencians de sant Onofre: cant, lloança i lloança al sant” de Joan Carles Gomis Corell i lectura de la poesia LA PASSEJÀ (Confessions d’un coet) de Rafael Martín Miller.

Divendres 7 de juny

09.45h.: A l’Auditori Vaig moldre de Vila, lliurament dels premis del XVIII concurs escolar Quart 2019 amb el tema: San Onofre i la Passejà. Hi haurà una actuació per a amenitzar l’acte.

Dissabte 8 de juny,

A les 9 hores: passeig per l’horta conduït per Cento Sancho: “Passejant pel Pla de Quart. Els masos del secà”. L’eixida es farà des de l’antiga estació de RENFE i es recomana portar-se esmorzar.

La festa gran arriba el diumenge 9 de juny amb la Passejà, que eixirà a les 22.30 hores de l’ermita de sant Onofre. Al llarg del recorregut es faran la roda de foc infantil, la de Amics de la Passejà i un gran espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotècnia Drac (Matoses) en la rotonda del carrer Trafalgar amb Joanot Martorell, així com la roda de foc en la plaça de l’Ajuntament i l’espectacle pirotècnic en l’aparcament públic del final del carrer Azorin, a càrrec de Pirotècnia Valenciana.

El recorregut de la Passejà serà el següent:Ermita de Sant Onofre Avinguda de Sant Onofre Carrer del Guerriller Romeu Carrer de Sant Antoni Carrer del Primer de Maig Carrer d’Azorin (Rodes i Castell) Carrer de Jordi de Sant Jordi Carrer del Metge Desiderio Gallego Carrer de la Mare Asunción Soler Carrer de Sagunt Carrer de l´Alcota Carrer de José Sarrión Carrer del Sagrat Cor de Jesús Carrer de la Torreta Carrer de la Mare de Déu del Pilar Ajuntament (Roda) Carrer de l´Estació Aparcament públic al final del carrer d’Azorín (Castell) Carrer de Joan XXIII Carrer de Sant Vicent Carrer Paret de Piles Carrer de Numáncia Carrer de Pius XII Carrer de Jaume Roig Carrer de Pizarro Carrer de Sant Josep Carrer del Marqués de Solferi Carrer del Majoral de Quart Carrer del Molí (Antic Carrer de Gerardo Paadín) Carrer Paret de Piles Carrer de Cervantes Carrer de Vinatea Carrer de Betània Carrer de Sant Onofre Plaça de l´Església.

Com mana la tradició, en finalitzar Amics de la Passejà repartirà orxata i rosquilletes per a tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgen.

El dilluns 10 de juny, festivitat del Patró, tindrà lloc a les 11 hores el trasllat de San Onofre des de la Parròquia de la Puríssima Concepció fins a l’Ermita, on se celebrarà la missa concelebrada a les 22.30 hores. En finalitzar, es dispararà una mascletà a càrrec de Pirotècnia Valenciana.

A la vesprada, a les 19.30 hores, s’ha programat el Concert Extraordinari de l’Agrupació Musical L’*Amistat al parc de San Onofre, i a les 21 hores, la processó des de l’Ermita fins a la Parròquia de la Puríssima Concepció.

El divendres 28 de juny conclouran les activitats amb la “pujà” infantil de sant Onofre des de l’església de la Puríssima Concepció fins a l’Ermita.