El Parque Gulliver arranca su mayor transformación en 30 años
Imagen aérea del Parque Gulliver en el jardín del Turia.

València arranca hui la primera gran remodelació integral del Parc Gulliver en els seus més de 30 anys d’història. Les obres impulsades per el Ajuntament es prologaran durant quatre mesos i costaran prop de 800.000 euros.

El parc infantil més emblemàtic de la capital del Túria “serà completament rehabilitat per primera vegada des de la seua inauguració”, ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo. A més, la remodelació coincidirà amb els treballs de reforma de la zona d’accés posada en marxa fa tres setmanes.

“Al llarg d’enguany tindrem un Parc Gulliver totalment remodelat i preparat per a aguantar 30 anys més”, ha assenyalat Campillo. “Aquest parc infantil, el més emblemàtic de la ciutat, necessitava una intervenció molt potent, una rehabilitació integral després de 30 anys d’ús. Per tant, és la primera gran obra del Parc Gulliver des de la seua inauguració“.

Un parc amb més accessibilitat

En el nou projecte se solucionarà la manca d’accessibilitat a la figura. També s’actuarà en el seu interior, ara en desús per inundacions que impossibilitaven la seua gestió tal com va ser concebuda originalment.

Sergi Campillo al Parque Gulliver.

Gulliver serà rehabilitat completament amb la reparació de la superfície de la figura principal; el arranjament dels elements complementaris com el barret, el sabre o la torre de control; la renovació dels serveis i la substitució de xarxes per a grimpar pel parc.

Estaran inclosos a més tots els components de l’esmentat recinte, és a dir, paviments; mobiliari urbà; enllumenat; senyalística; tancaments i clos; i jardineria amb les imprescindibles àrees d’espera i d’esbarjo que oxigenen la instal·lació.

Les actuacions en interior de la figura contemplen la adequació d’aquest espai intern com nova zona de jocs per als més xicotets que facilitarà l’estança a les famílies que s’acosten amb menors que no poden pujar al Gulliver; la substitució del sistema de ventilació i del sistema contra incendis existent; així com la implementació d’un sistema de detecció de fums i d’un major enllumenat; i la substitució de fusteries.