La primera fase del Parc Central, la que dóna al barri de Russafa, s’obrirà abans de les properes Falles, segons ha anunciat l’alcalde Joan Ribó, durant la seva intervenció al Debat de l’Estat de la Ciutat. Cal destacar la zona de l’Horta dels Nens que serà una de les zones més transitades del parc. També està prevista la construcció d’un carril bici que passarà per sota del viaducte per comunicar amb el barri de Malilla.

El jardí tindrà una forma triangular entre el carrer Filipines, Perís i Valero i les vies, durant els últims anys s’han plantat 1.000 arbres i més de 80.000 arbustos. Els exemplars procedeixen de València, Holanda, Itàlia, Xina, Indonèsia o Japó. Està previst que hi hagi una horta jardí d’hortalisses, fruiteres i verdures típiques en la tradició valencianes, on no faltaran oliveres, palmeres i algarroberas.

Joan Ribó ha explicat que ja estan acabats els projectes de les naus de Ribes que es dedicaran a activitats culturals, per a la joventut i a la Universitat Popular. També ha recordat que està en procés d’execució i en projecte el Parc Lineal i el de les escultures de la IVAM.

Durant aquestes setmanes s’ha procedit a l’asfaltat d’un dels principals accessos que recau a la rotonda que separa Peris i Valero de Giorgeta, també a la plaça Manuel Sanchis Guarner. En els properes setmanes començaran els treballs d’asfaltat al carrer Filipines.