Serrería
Diseño de la paisajista Kathryn Gustafson del Parque Central una vez se haya producido el soterramiento de las vías.

La Comissió Executiva de la Societat València Parc Central ha anunciat que la data de finalització de les obres d’una part de la primera fase es trasllada d’este mes de març a juny a causa de les dificultats ocasionades amb el granit negre que havia d’emprar-se per a les canalitzacions i fonts d’aquesta nova zona verda de València.

Segons informava Valenciaplaza, esta decisió ha sigut conseqüència de l’acceptació per part de la Comissió Executiva de la petició de la Unió Temporal d’Empreses (Dragatges i Psaval) d’ampliar el termini de finalització al no poder haver culminat a temps alguns dels treballs pendents per realitzar.

El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, assegurava esta setmana que el problema sorgit és “puntual” i que “la inmesa majoria” d’aquesta fase ja “està acabada” tal com arreplega Europa Press.

Amb eixa primera fase, Ruzafa i Malilla seran els dos barris afavorits de València ja que les obres suposaran la creació d’equip i personal esportiu, educatiu i social en les antigues naus ferroviàries que s’han restaurat.

Diseño de la iluminación del Parque Central realizado por Kathryn Gustafson.

Llums enceses

A més de les obres, esta setmana han començat a realitzar-se les primeres proves d’il·luminació de les naus de Demetrio Ribes i el Moll 3 amb la finalitat de ressaltar aquestes edificacions dins del Parc Central.

Segons el diari Levante EMV, la il·luminació d’esta nova zona de València diferenciarà entre funcional i ornamental encara que tota ella tindrà en comú la instal·lació de leds en benefici de l’estalvi energètic. La primera d’elles estarà destinada als principals passejos del Parc Central incloent-se fanals amb regulació automàtica per a adaptar-se a les hores de llum i balises antivandalisme.

Pel que fa a la il·luminació ornamental, el parc comptarà amb llums que distingisquen els elements decoratius de l’espai com a arbres, edificis i fins i tot alguns dels murs i bancs amb l’objectiu de crear zones que servisquen com a punts de trobada dels visitants.