Paros en Valencia: las cuatro jornadas en las que no podrás coger taxi

La Federació Sindical de Taxis de València i l’Associació Gremial Provincial d’Autotaxis de València han anunciat nou aturs a la ciutat. Els taxistes valencians eixiran al carrer el pròxim 1 de desembre en una manifestació. A més, a la protesta se li sumaran quatre jornades de “aturs tècnics totals” en dates clau de Nadal.

La Marató Trinidad Alfonso, Nit de Nadal, Nit de Cap d’Any i el diumenge 17 de desembre són els dies triats. No obstant això, el calendari de mobilitzacions arrancarà dijous que ve, 1 de desembre.

La manifestació tindrà lloc de 10.30 a 13.30 hores i seguirà dos recorreguts diferents. Una comitiva partirà des de l’avinguda Tres Cruces/ del Cid i una altra des de Tarongers/Avda Catalunya. Ambdues es trobaran al migdia en la plaça de Manises per a protestar al costat del Palau de la Generalitat.

Els taxistes reclamen a la Generalitat una pujada de les tarifes com a mínim del 10% cara a 2023. També sol·licitar reduir l’oferta en els mesos de menor demanda i acabar amb la “impunitat” de les VTC.

LES QUATRE DATES D’ATUR DE TAXIS

Al marge de la manifestació, hi haurà un atur tècnic total del servei de Taxi en l’APC de València. La primera jornada serà el 4 de desembre, dia de la Marató de València, de 06.00 a 16.00 hores, horari que afectarà a tota la carrera.

La segona jornada d’atur total serà en horari nocturn, la matinada del dissabte 16 al diumenge 17. S’espera que siga un dels dies amb més moviment de l’any per ser l’únic cap de setmana de Nadal disponible per a sopars d’empresa. L’atur de la nit arrancarà a les 00.00 hores i es mantindrà fins a les 06.00 hores, la qual cosa dificultarà la mobilitat de milers de persones.

Els dos últims aturs ja coincidiran en plenes dates nadalenques: Nit de Nadal i Nit de Cap d’Any. El 24 de desembre l’atur de taxis afectarà a tots els sopars familiars perquè l’horari triat ha sigut de 18.00 a 06.00 hores. En l’última jornada de l’any es mantindrà el mateix horari, dificultant la mobilitat dels més festers.