La climatologia és clau en la producció de cítrics i és que d’ella depèn l’èxit de les campanyes. La d’este 2017-2018 només acaba d’arrancar però ja ha viscut el seu primer sinistre: una pedrada que ha afectat a comarques com la Costera, la Vall d’Albaida o Camp de Túria.

Per a poder fer front a les pèrdues que generen alguns fenòmens atmosfèrics com la pedra, la gelada o el vent és vital comptar amb un segur que s’adapte a les necessitats del sector i així evitar danys irreparables en els camps valencians.

I és que des d’Agroseguro assenyalen que una de cada tres parcel·les assegurades va experimentar un sinistre en la passada campanya. Este fet ha suposat pèrdues per damunt dels 45 milions d’euros i afirmen que podria tornar a repetir-se.

En els últims anys Agroseguro ha anat adaptant-se a les necessitats que tenen els agricultors guanyant en flexibilitat i cobertura. Estes característiques han situat a l’asseguradora entre les més valorades superant amb un notable les diferents enquestes de satisfacció que s’han dut a terme en estos últims mesos.