Joan Ribó reunido con el nuevo delegado del Gobierno en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha mantingut esta setmana una trobada amb el nou delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, amb qui ha tractat sobre els principals assumptes de gestió que competeixen a ambdues administracions. Ribó ha reiterat la seua exigència d’un finançament just per al transport metropolità, i de les necessitats de millora de les infraestructures de mobilitat i transport, i ha subratllat la necessària acció governamental per a garantir el futur de la Dàrsena.

Després de la trobada, tots dos representants han expressat davant els mitjans de comunicació la seua “satisfacció pel desenvolupament de la trobada, en la qual hem repassat Ministeri a Ministeri, tots els assumptes importants”, en paraules de l’alcalde. Ribó ha defensat davant el nou representant de l’executiu central les principals necessitats de la ciutat.

En matèria de mobilitat, ha reiterat la seua reivindicació de les ajudes al transport metropolità, que des del Consistori es concreten en 38 milions d’euros per a este exercici, en la mateixa línia de les ajudes que sí reben altres grans àrees metropolitanes de l’Estat.

Parque
Diseño de la paisajista Kathryn Gustafson.

Compromís amb el Parc Central i el Corredor Mediterrani

Així mateix, en la trobada s’ha abordat el futur del Parc Central, “una aspiració quasi centenària de la ciutat que hem de desenvolupar, i sobre la qual teníem ja quasi un preacord amb Foment respecte al túnel passant”, ha recordat l’alcalde.

Ribó ha valorat “la voluntat del delegat del Govern i el seu compromís per a parlar seriosament al setembre amb el Ministeri, i també perquè este assumpte aparega reflectit en els Pressupostos de l’any que ve”. “Per a l’Ajuntament de València és un tema cabdal”.

L’alcalde ha traslladat al delegat del Govern que València “no pot ser el coll de botella del Corredor Mediterrani. El transport ferroviari de persones i mercaderies és fonamental per a la nostra economia, i infraestructures com el túnel passant o el túnel de Serrería són clau per al desenvolupament de la ciutat”.

Puerto
Puerto de Valencia.

Garantir el futur de la Dàrsena

I de la mateixa manera, ha destacat l’alcalde les necessitats de la Dàrsena, amb un deute de 460 milions d’euros que “suposa una amenaça per al seu futur”. Ribó ha plantejat de nou la responsabilitat del Govern de l’Estat de donar suport al desenvolupament de la zona mitjançant accions similiars a les que hi ha hagut en altres moments amb altres ciutats, en circumstàncies comparables (Sevilla, Saragossa, Barcelona…).

Tant l’alcalde com el delegat del Govern han coincidit en la importància de treballar de manera conjunta en assumptes com l’atenció i assistència a les persones refugiades i les que demanen asil. També la col·laboració entre la Policia Nacional i la Policia Local en les accions de control de drogues i de seguretat en determinats barris, especialment en Orriols, el Cabanyal i la Malva-rosa, els més significatius.

Ajuntament i Delegació abordaran també de manera conjunta l’habilitació del Cobert número 2 del Port com a dependència administrativa auxiliar per a les labors d’atenció a la ciutadania i expedició de documentació per part de la Policia Nacional per a garantir un servei digne i adequat, que evite les inclemències del temps per a les i els usuaris.