Les

El Palau de les Arts acull dijous que ve 7 de març a les 20.00 hores, un concert gratuït a l’Auditori, dins de les celebracions dels 600 anys de la Generalitat Valenciana.

Ramón Tebar, principal director convidat de Les Arts, dirigeix el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en un programa amb obres de López-Chavarri, Albéniz/Esplà, Falla i Beethoven.

A més del contingent reservat als seus abonats, el centre d’arts posarà a la disposició del públic general una quota del 65 % de l’aforament d’aquesta sala, que equival a la xifra de 962 d’entrades. A este efecte s’han establit dos canals per a obtindre invitacions per a aquesta proposta.

El dimarts 5 de març a partir de les 10.00 hores i fins a les 23.59 hores, o fins que s’esgote la disponibilitat, es distribuiran a través de (consultar ací) un total de 577 entrades. A l’endemà, els interessats es podran personar en taquilles des de les 11.00 hores i fins a les 17.30 hores, per a obtindre la seua invitació.

Així serà el concert de Les Arts

Ramón Tébar, director del concert i principal director convidat de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, ha explicat que la proposta per a commemorar l’efemèride recull dos obres d’autoria valenciana: la primera, que servirà per a obrir el programa, és ‘Llegenda’, de López-Chavarri, que va compondre amb motiu de l’Exposició Regional de 1909, per a cor i orquestra.

“També es va proposar recuperar l’orquestració de l’alacantí Óscar Esplà de la pianística ‘Suite Española’ d’Albéniz, una peça poc freqüent del repertori concertístic. Aquesta obra ocuparà gran part de la segona part del concert”.

“Per a completar el programa, i amb la idea d’incloure una obra d’un compositor popular i universal -afig Tebar-, s’ha programat en la primera part la ‘Huitena Simfonia’ de Beethoven, que per les seues característiques és una peça excel·lent per a celebrar aquest aniversari”, ha apuntat.

Per a concloure el concert, sobre el faristol estaran ‘Intermedis i danses‘ de ‘La vida breu’ de Falla, “passatges en els quals cor i orquestra exhibiran la seua excel·lència artística”, com ha recordat el mestre Tebar.

La búsqueda del Santo Grial termina en Valencia

Cuatro planes para desconectar durante las Fallas