coronavirus
Aplauso de sanitarios a las puertas de un hospital. / FOTO: David Zorrakino - Europa Press

La Conselleria de Sanitat pagarà una paga extra als sanitaris valencians per a reconèixer el sobre esforç realitzat durant la pandèmia. En concret, la gratificació inclou als més de 40.000 professionals que van treballar durant la primera ona. Per això, la Generalitat Valenciana ha destinat 43 milions d’euros a aquesta compensació econòmica.

Els professionals de unitats de crítics, medicina interna, urgències o atenció primària en totes les seues categories, són alguns dels grups que percebran la compensació. També es beneficiaran els sanitaris que van patir el contagi de la COVID-19 o van estar aïllats. En definitiva, tots aquells que van haver d’enfrontar-se en primera línia al virus durant els mesos més durs.

Aquesta compensació no ha acabat d’acontentar els sindicats representatius de la sanitat valenciana. La seua pretensió és que es gratificara també a tots aquells que no van estar en primera línia.

Amb la valenciana són 6 les autonomies que han decidit gratificar l’innegable esforç del sistema sanitari públic i el seu personal. Galícia proposa una gratificació fixa de 250 euros per persona; Castella i Lleó invertirà 20 milions en la compensació; Canàries gratificarà al 50% del personal sanitari amb una “paga” que suposa una despesa d’una mica més de 18 milions; també Andalusia i Catalunya gratificaran al personal sanitari de les seues Comunitats Autònomes.