Paella

La paella està servida. Que no se’t passe l’arròs, perquè el pròxim 23 de març la pel·lícula valenciana de l’any Paella today! ix dels fogons directa als cinemes de tota Espanya, distribuïda per Alfa Pictures. Les productores Naumaquia i Cla-cla Films, al costat de la col·laboració de l’agència PublipsServiceplan, proposen una primavera valenciana en clau de cinema amb més humor, més poliamor… i menys embolics.

L’humor és el condiment essencial de Paella today! Aquesta comèdia disbauxada, entre bajoqueta i garrofó, tracta la polèmica de la paella valenciana i posa sobre la taula una història de (poli)amor amb l’arròs al punt just i una trama assaonada amb ingredients d’actualitat: com la llibertat per a triar la manera d’estimar, les tensions regionals, les polèmiques gastronòmiques, la tirania de les xarxes socials o la necessitat de posar una mica més d’humor en les nostres vides.

Una comèdia netament valenciana: el cuiner d’aquesta cinta és el realitzador valencià César Sabater en el seu debut cinematogràfic, acompanyat en cuines per Pablo Rivero, Olga Alamán i Pau Gregori. Acompanyen a aquest triangle amorós els personatges encarnats per Brays Efe, Alberto Jo Lee, Mamen García i Emilio Mencheta. Altres rostres coneguts com Pablo Carbonell, David Amor o Carmen Alcayde completen el film, que, a més, compta amb la col·laboració especial de Lolita Flores.

La suma de tots aquests ingredients transcendix fronteres i el resultat és la pel·lícula valenciana de l’any, una gastrocomedia amb personalitat pròpia, aromes berlanguianos, una banda sonora servida per grups mediterranis amb Chimo Bayo encenent metxa i un missatge universal. Paella today! reivindica un estil de vida mediterrani, mostra València com a escenari cinematogràfic i convida a reflexionar sobre si tal vegada ens estem prenent les coses massa de debò…El tráiler de la pel·lícula així com altres continguts es pot ja veure en la web de la mateixa.

Paella today!, una producció de Naumaquia, Cla-cla films i la col·laboració de Publips-Serviceplan. La pel·lícula compta amb el suport de Culturarts-IVAC i Turisme VLC, així com de diverses marques ambaixadores valencianes com Dacsa, Garcima o SH Hotels, entre unes altres.