La hostelería valenciana alerta de una subida de precios en Navidad

Aconseguir la tramitació de la baixa per coronavirus està sent tot un repte per a molts pacients valencians. Davant el col·lapse del sistema sanitari amb la sisena ona, la Conselleria de Sanitat i la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) han arribat a un acord que agilitarà els tràmits per als nous positius en coronavirus.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat que els metges de família podran tramitar en un mateix acte la baixa i l’alta laboral de pacients que diagnostiquen de COVID. De fet, segons ha assenyalat, aquest tràmit es concedirà juntament amb el diagnòstic agilitant així el procés.

Quant al temps de la baixa, aquesta tindrà una duració de set dies des de l’inici dels símptomes. A partir de la setena jornada l’alta serà automàtica i el pacient haurà de reincorporar-se al seu lloc de treball. No obstant això, en el cas que persistisquen els símptomes, la baixa s’estendrà el temps que siga necessari.

TRAMITACIÓ AUTOMÀTICA DE LA BAIXA

Una altra de les mesures de Sanitat cercarà l’agilitació de la tramitació de les baixes dels casos diagnosticats per punts centralitzats d’obtenció de mostres de la xarxa pública; laboratoris privats; o els test que es realitzaran en les farmàcies dins de l’acord aconseguit amb els col·legis professionals.

En aquests casos, les baixes se sol·licitaran a través d’Internet. Sanitat activarà un enllaç aquest divendres on el propi pacient podrà realitzar el tràmit. A través de la inspecció sanitària, el comunicat de baixa es comunicarà a l’INSS i d’allí a les empreses.

I si sóc positiu amb una prova d’antígens realitzada a casa? Les persones que s’hagen fet un test d’autodiagnòstic hauran de confirmar el positiu en qualsevol dels dispositius acreditats, incloent laboratoris privats o farmàcies. Una vegada realitzat aquest pas, ja podran tramitar la baixa per mitjà de la web.