Ouigo comenzará a operar la alta velocidad Madrid-Valencia el 7 de octubre

Ha tardat a arribar però finalment ja és una realitat. El tren low cost francès d’alta velocitat, OUIGO, arrancarà les seues operacions entre València i Madrid després de les vacances estivals. El divendres 7 d’octubre la companyia començarà els viatges diaris amb uns trajectes que eixiran des dels 9 euros.

Hui s’ha realitzat la presentació d’aquest nou servei en la estació de Joaquín Sorolla de València. Hélène Valenzuela, directora general d’OUIGO España, i Federico Pareja, director comercial i màrqueting, han sigut els responsables de donar a conèixer la companyia.

Una hostessa d’Ouigo espera al costat del tren a Atocha. / PIERRE-PHILIPPE MARCOU (AFP)

OUIGO oferirà tres serveis diaris d’anada i tres de tornada, en total seran sis trajectes entre València i Madrid. Respecte als passatgers, la companyia posarà a la venda 21.378 places setmanals als seus trens de doble altura perquè cadascun d’ells té capacitat per a 1.018 viatgers.

Un aspecte a tenir en compte és la parada en l’estació madrilenya. La connexió entre Madrid i València es realitzarà des de Chamartín-Clara Campoamor perquè el viatge es realitzarà a través del túnel que uneix Chamartín amb Puerta d’Atocha i Torrejón de Velasco.

OUIGO TAMBÉ ARRIBARÀ A ALACANT

A més de València, OUIGO ja ha avançat el seu desig d’operar pròximament a Alacant amb parada en Albacete. No obstant això, segons han comunicat, les operacions amb la regió sud de la Comunitat Valenciana s’ajornen fins a 2023. La ruta “requereix homologacions específiques perquè compta amb un sistema de seguretat diferent en la via, l’ERTMS2”, ha assenyalat el director general.

La nova connexió Madrid-Alacant comptarà amb dos trens d’anada i altres dues de voltes cada dia, és a dir, quatre circulacions diàries. “Completarem així les 5 anades i voltes al dia que ADIF ens ha autoritzat a realitzar per a la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat.

AIXÍ ÉS EL NOU TREN LOW COST VALÈNCIA-MADRID

Servicio de cafetería del tren Ouigo. / EUROPA PRESS

La infraestructura d’SNCF està formada per 14 trens Alstom Euroduplex de doble altura. És la primera vegada que Espanya compta amb trens de dos pisos per la xarxa ferroviària. Això permet ampliar el nombre de places a la venda i abaratir costos de viatge.

Totes les places oferides per tren estan distribuïdes entre el ‘Cel’ i la ‘Terra’, noms que rep cadascuna de les dos plantes. A més, en el Cel hi ha servei de bar i es pot accedir a ell, encara que es viatge en la planta inferior.

Cada seient disposa d’endolls per a connectar i carregar qualsevol tipus de dispositiu. D’altra banda, si es vol viatjar amb major comoditat hi ha opció de contractar seients XL.

HORARIS I TARIFES DE VIATGE

Encara que es podrà viatjar des dels 9 euros, existeix la possibilitat de contractar OUIGOPLUS. Aquest servei inclou la selecció de seients XL; una maleta addicional; i connexió a la plataforma d’entreteniment OUIFUN amb pel·lícules, sèries, podcasts, revistes o jocs. A més, hi ha opció de contractar Wifi per 3 euros el trajecte.

De la mateixa manera, OUIGO ofereix un sistema de “viatge a la carta”. Això permet que el viatger puga contractar maletes addicionals; bitllets flexibles amb canvis il·limitats fins a 30 minuts abans de l’eixida o viatjar amb una mascota en transportín.

OUIGO anuncia a qué hora salen a la venta los billetes del nuevo tren low cost desde 9€
Un viatger passa al costat d’un tren Ouigo de doble altura. / EFA

A més, la companyia ha anunciat que els menors de 3 anys viatjaran gratis i els xiquets de 3 a 13 anys només hauran de pagar una tarifa plana de 5 euros.

Respecte als horaris, des de València hi haurà trens a les 07:35h, 10:10h i 20:00h. En el cas de Madrid les hores d’eixida seran a les 07:20h, 17:20h i 19:50h. Cada viatge tindrà una duració d’1 hora i 50 minuts.