El AVE low cost llegará a Valencia este mismo año
Un viajero pasa junto a un tren Ouigo de doble altura. / EFE

El nou operador de trens d’alta velocitat a Espanya, OUIGO, arribarà a València més tard del que es preveu. La companyia francesa s’ha vist obligada a retardar la seua posada en marxa fins a l’estiu encara que estava prevista per a aquesta mateixa primavera.

Segons ha informat elEconomista, OUIGO no podrà iniciar el trajecte Madrid-València fins que finalitzen les obres del túnel que uneix l’estació de Chamartín amb Torrejón de Velasco. La previsió és que l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària autoritze el túnel a la fi del mes de juny. Per tant, el nou tren low cost d’alta velocitat no podrà operar fins a juliol, en plena campanya estival.

Comptar amb el túnel operatiu és vital per a la companyia francesa perquè, a diferència del low cost de Renfe (Avlo), els viatges OUIGO arrancaran des de Chamartín en lloc d’Atocha. Això es deu al fet que la principal estació ferroviària de Madrid ha sigut declarada per Adif com a “infraestructura congestionada”.

Respecte a la data exacta, des de la ferroviària encara desconeixen quin dia serà la inauguració a València. Tampoc han anunciat quan començaran a vendre’s els bitllets. Al principi s’esperava arrancar la venda aquest mateix mes de maig però de moment s’ha cancel·lat.

Una hostessa d’Ouigo espera al costat del tren a Atocha. / PIERRE-PHILIPPE MARCOU (AFP)

PRÒXIMS PASSOS D’OUIGO: VALÈNCIA I ALACANT

OUIGO celebra hui el seu primer aniversari amb més de 2 milions de viatgers transportats. Va ser el 10 de maig de 2021 quan van arrancar els viatges entre Madrid, Saragossa, Tarragona i Barcelona. Des de llavors ha transportat a 2.001.437 de viatgers amb una taxa d’ocupació mitjana del 97% en aquests mesos.

L’efecte dinamitzador que ha tingut OUIGO en l’alta velocitat espanyola entrarà pròximament en una segona fase. En els pròxims mesos, la companyia començarà les seues operacions entre Madrid i València amb tres freqüències diàries d’anada i volta, és a dir, sis trajectes en total cada dia.

Posteriorment està previst el començament de les operacions entre Madrid i Alacant, amb parada a Albacete. El servei Madrid-Albacete-Alacant comptarà amb dues freqüències diàries, sumant quatre trajectes en total al dia.

Un tren OUIGO a la seua arribada a Atocha.

“En 2022 OUIGO arribarà a València, Albacete i Alacant, tres ciutats que podran gaudir dels avantatges de la liberalització. Si volem aconseguir que el tren es convertisca en l’opció preferent dels ciutadans, és vital poder mantenir aqueixa baixada de preu del bitllet, combatent la imatge d’exclusivitat del sector. OUIGO és ací amb un projecte a llarg termini, oferint el millor servei al viatger. Estic desitjant poder continuar oferint el nostre servei de qualitat, low-fare i sostenible enguany i els que queden per venir”, ha afirmat Hélène Valenzuela, directora general d’OUIGO España.

Després de l’obertura d’aquestes dues noves rutes, el següent pas serà Andalusia, destí per al qual la companyia està treballant per a arribar al més prompte possible, invertint diversos milions d’euros a adaptar els seus trens al sistema de seguretat històric de la línia entre Madrid i Sevilla. Quan estiga operativa, OUIGO oferirà cinc anades i voltes entre Madrid i Andalusia amb parada a Còrdova.

TRENS DE DOBLE ALTURA: EL CEL I LA TERRA

La infraestructura d’SNCF està formada per 14 trens Alstom Euroduplex de doble altura. És la primera vegada que Espanya compta amb trens de dos pisos per la xarxa ferroviària. Això permet ampliar el nombre de places a la venda i abaratir costos de viatge. Els preus parteixen dels 9 euros i s’ofereixen un total de 509 places per cada vagó. Així, s’espera que amb l’arribada a la Comunitat Valenciana, la companyia trasllade a un total de 1.018 passatgers per trajecte.

Servei de cafeteria del tren Ouigo. / EUROPA PRESS

En total són 509 places oferides per tren i estan distribuïdes entre el ‘Cel’ i la ‘Terra’, noms que rep cadascuna de les dues plantes. En el ‘Cel’ hi ha servei de bar i es pot accedir a ell encara que es viatge en la planta inferior.

Tots els seients disposen d’endolls per a connectar i carregar qualsevol tipus de dispositiu. A més, si es vol viatjar amb major comoditat hi ha opció de pagar un suplement i anar en seients XL.