operación salida

Des de les 15 hores d’aquest divendres i fins a les 24 hores del diumenge 1 d’agost, la Direcció General de Trànsit (DGT) posa en marxa la denominada “Operació Eixida”. Es tracta d’un dispositiu especial de regulació, ordenació i vigilància del trànsit per a atendre els 4,7 milions de desplaçaments de llarg recorregut previstos per les carreteres durant el cap de setmana.

Enguany l’1 d’agost coincideix en diumenge, fet que provocarà que durant tot el cap de setmana les principals vies suporten un important nombre de desplaçaments, en coincidir en carretera els trajectes propis d’un cap de setmana d’estiu, amb els quals comencen les seues vacances i amb aquells altres que finalitzen el seu període vacacional.

Els principals problemes circulatoris es presentaran en les eixides de les grans ciutats i en les principals vies de comunicació de accés a les zones del litoral, tant en la vesprada del divendres com durant el matí del dissabte.

Les carreteres que poden veure’s més afectades són les de Madrid, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia. A última hora de la tard nit, els problemes circulatoris es traslladaran als llocs de destinació.

LES CARRETERES MÉS TRANSITADES EN L’OPERACIÓ EIXIDA

 • Andalusia: AP-4, AP-7, AP-46, A-4, A-7, A-45, A-49, A-66, A-92, A-92M, A-357, DT.-20 i N-4.
 • Aragó: AP-2, AP-68, A-2 i A-23.
 • Astúries: A-8, A-66 i N-634.
 • Cantàbria: A-8, A-67, S-10 i S-30.
 • Castella-la Manxa: AP-36, A-3, A-4, A-5, A-30, A-31, A-40, A-41, i A-42.
 • Castella i León: AP-1, AP-6, A-1, A-6, A-52, A-62, A-66, N-620 i N-630.
 • Comunitat Valenciana: AP-7, A-3, A-7 i N332.
 • Extremadura: A-5 i A-66.
 • Galícia: AP-9, A-6, A-8, A-52, A-55 i N550.
 • Illes Balears: Dt.-1, Dt.-13, Dt.-19 i Dt.-20.
 • Madrid: AP-6, A-1, A-2, A-3, A-4 A-5, A-6 i Dt.-40.
 • Murcia: A-7, A-30 i N-301-A.
 • Navarra: AP-15, A-1, A-10, A-12, A-15 i A-21.
 • La Rioja: AP-68, A-12, N-111, N-120 i N-232.

PREVISIONS DE CIRCULACIÓ PER DIES I HORES

Divendres 30 de juliol

A primeres hores de la vesprada es produiran importants moviments de vehicles de llarg recorregut, motivats pel començament del cap de setmana estival, que provocaran intensitats elevades i problemes de circulació en sentit EIXIDA dels grans nuclis urbans i també en les principals vies de comunicació d’accés a les zones turístiques de costa, litoral i de descans, així com de muntanya, accentuant-se aquests a mesura que avança la vesprada per a ja a última hora de la tard-nit situar-los en les zones de destinació.

Seran conflictives a la vesprada les eixides dels grans nuclis urbans i els accessos a zones turístiques de costa. Per això, en aquest dia s’instal·laran, durant la tard-nit, mesures d’ordenació i regulació del trànsit per a afavorir la circulació de vehicles en les zones més conflictives.

Dissabte 31 de juliol

Des de primeres hores del matí d’aquest dissabte continuarà el trànsit intens en sentit EIXIDA dels grans nuclis urbans i en carreteres d’accés a costa / litoral i muntanya, amb intensitats elevades de circulació i retencions, per a ja a última hora del matí situar-los en les zones de destinació.

En aquest dia, s’instal·laran al matí mesurades d’ordenació i regulació del trànsit per a afavorir l’eixida de vehicles dels grans nuclis urbans i en els accessos a zones turístiques de costa. A la vesprada, es podran observar moviments de retorn per la finalització del mes vacacional de juliol.

Diumente 1 d’agost

La circulació podrà ser conflictiva al matí en trajectes de curt recorregut, per carreteres que comuniquen poblacions del litoral i accessos a zones de platges.

Ja a la vesprada començarà el RETORN dels quals han gaudit d’aquesta finalitat de setmana. També dels quals finalitzen les seues vacances el mes de juliol, podent-se presentar intensitats de trànsit des de les zones de descans, litoral, muntanya i segona residència, cap als accessos dels grans nuclis urbans, podent-se prolongar aquest retorn fins a altes hores de la matinada.

En aquest dia s’instal·laran durant la tard-nit mesures d’ordenació i regulació del trànsit. L’objectiu és afavorir l’entrada de vehicles als grans nuclis urbans.