La cuarta ola empieza a coger fuerza en la Comunidad Valenciana

El coronavirus segueix amb força i no fa distincions entre la població a la qual pot atacar. La Comunitat Valenciana compta actualment amb 689 persones hospitalitzades a causa de la pandèmia. De totes elles, prop d’una dotzena són dones embarassades.

Segons les dades de la Conselleria de Sanitat, els hospitals valencians tenen hui dia a 11 dones en estat. D’aquestes, hi ha dos que estan ingressades en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI).

Fuentes de la Conselleria que dirigeix Ana Barceló han assegurat a Europa Press que les hospitalitzacions no sempre són causa de gravetat. Per protocol i per precaució, en funció del temps de gestació, s’opta per l’hospitalització de les embarassades encara que presenten una simptomatologia lleu. Assenyalen que amb aquesta mesura preventiva pot controlar-se l’evolució de la mare i el fetus en relació a la malaltia.

SANITAT CRIDA A LES EMBARASSADES A IMMUNITZAR-SE

Davant l’auge de la cinquena ona, des del Ministeri de Sanitat s’està realitzant una campanya de conscienciació al col·lectiu. La ministra Carolina Darias ja va avançar aquest dimecres la importància de vacunar a l’embarassades. “Sabem que les vacunes salven vides i d’ací la importància que tenen per a tot el conjunt de la població”, va assenyalar.

Fins al mes de juny, la vacunació d’embarassades estava als llimbs. Ara per contra ja es disposa d’una evidència científica sobre els efectes beneficiosos d’aquesta. A més de recomanar-se entre les mares gestants, també s’aconsella per a lactants.

Respecte a quan vacunar, les opcions varien. Segons la Societat Espanyola de Ginecologia, es recomienza a partir de la setmana 20 de gestació igual que fa França. Expliquen que és el moment en el qual se supera el període de major risc per al bebè.

Per contra, la Ponència de Vacunes advoca per seguir el model estatunidenc. Allí es defensa vacunar en qualsevol punt de l’embaràs sense importar el moment de la gestació. Assenyalen que les mares han de ser vacunades al més prompte possible seguint el seu torn d’edat.

Quant a les vacunes inoculades no hi ha debat. En qualsevol cas, les embarassades han de rebre les ARNm: Pfizer o Moderna.