Hui en 7 Televalencia et parlem d’una dels plats més tradicionals en moltes localitats de la província de València durant les seues festes patronales: la caragolà.

Els caragols són un aliment que per a molts és un manjar, però que per a uns altres és impossible degustar-lo. Però és indubtable que el caragol terrestre forma part de la cuina mediterrània, especialment l’espanyola i francesa, com un dels manjares mes exquisits i saludables, s’estima que el caragol posseeix 15% de proteïna, 2.4% de greix i 80% d’aigua aproximadament.

Els caragols ja s’incloïen en la dieta humana en l’Edat del Bronze 1800 a. C, existeixen indicis que van ser els romans els que mes van explotar les seves propietats culinàries, els quals fins i tot van arribar a crear llocs on poder criar-los.

Hi ha moltes maneres de preparar aquest aliment, i el seu procés d’elaboració és una mica costós, és per això que si ets dels quals t’agraden gaudir d’aquest manjar, et proposem alguns llocs on podràs trobar-los:

Bar Los Caracoles  (Calle Vicente Vilar, 1 Manises)

Com en qualsevol bar que es preï compta amb una àmplia carta de tapes i bocatas, però l’indispensable i gairebé diria obligatori és demanar-se una tapa de caragols avellanencs.

La Taula de Paula (Carrer del Pintor Vila Prades, 6 València)

La Taula de Paula és un restaurant que compta amb una cuina senzilla i de qualitat on gaudiràs de carn, peix fresc i verdures de temporada i sobretot d’uns “caragols a la llauna” fets a la brasa d’alzina.

Ca´Pepico      (C/ Mediterrani, 1, Barri Roca Meliana)

Desde el any 1975 el bar-restaurant Ca´Pepico situat a tan sols 15 minuts de la ciutat de València ofereix la recepta tradicional de caragols avellanencs típica de la Comarca de l´Horta Nord.

Ca Xoret (Carrer de Sant Isidre, 44 Barri Roca- Meliana)

“Restaurant Ca Xoret” és un restaurant on es pot degustar una cuina tradicional Valenciana, recuperant les receptes més típiques de l’horta nort. Compten amb un celler on podràs gaudeixes d’un bon vi, i no pots oblidar-te de degustar els seus Caragols Moros amb Pebrera i Sal.