coronavirus
Miembros de la Unidad Militar de Emergencias desinfectan las calles. / FOTO: EFE

Molts experts sanitaris són els que han parlat d’una possible segona ona del coronavirus prevista per a la pròxima tardor. No obstant això, ara aquesta idea podria estar més lluny de ser una realitat. Des de la Organització Mundial de la Salut (OMS) han declarat que aquest rebrot no tindrà la rellevància que es pensava.

María Neira, directora de Salut Pública de l’OMS, ha sigut la responsable de realitzar aquestes declaracions durant una entrevista a RAC-1. “Hi ha molts models que avancen moltes probabilitats. Parlen des d’un rebrot puntual fins a una ona important, però aquesta última possibilitat cada vegada es va descartant més. Estem molt millor preparats en tots els àmbits“, ha ressaltat.

La directora de Salut Pública creu que els efectes del confinament han sigut positius per a descendir la taxa de contagi. “Hem rebaixat tant la taxa de transmissió que el virus tindrà dificultats per a sobreviure. Hem de tenir molta prudència per a afirmar si això és el final de l’ona, però les dades com a mínim ens mostren que s’ha evitat la transmissió i l’explosió de les primeres setmanes”.

UN MÓN MÉS PREPARAT PER A AFRONTAR PANDÈMIES

Neira ha declarat que el virus “tindrà dificultats per a sobreviure”. No obstant això, ha demanat “molta prudència” posat que tots els països entren ara en una etapa “molt crítica” de la pandèmia amb les desescalades.

“Amb l’obertura cal veure com es comporta el virus. Esperem que no hi haja altres brots però serà una batalla dia a dia. Dins de dues o tres setmanes veurem què ha passat i si és necessari corregir”, ha assenyalat.

Neira també ha ressaltat que els ciutadans no han de tenir “paranoies” posat que cal aprendre “a conviure amb les malalties infeccioses”. A més, ha assenyalat que la vigilància sanitària serà “molt rigorosa” pel que davant qualsevol focus “prendran mesures”.