La quinta ola dispara los contagios entre los no vacunados de la Comunitat Valenciana
Dos chicas pasean con mascarilla por la ciudad de Valencia.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ja visualitza el final de la pandèmia encara que adverteix que no ha arribat. El portaveu sobre el coronavirus en l’OMS, David Navarro, ha parlat sobre aquest tema i ha assenyalat que es preveu una situació molt difícil els pròxims tres mesos però “almenys podem veure el final”.

Per a l’OMS, 2022 es planteja com un any esperançador. De fet, les millors previsions afirmen que en març d’enguany es podria acabar la situació pandèmica. No obstant això, des de la institució remarquen la desigualtat en el repartiment de les vacunes.

Així ho va comentar el director general de l’OMS, Tedros Adhanom, en una conferència que es va produir fa unes setmanes. El director lamenta que 2021 haja sigut un any “perdut”, on s’han produït més de 3,5 milions de morts per COVID. Aquesta dada de defuncions és superior a l’ocasionat per la malària, tuberculosi i VIH combinades en 2020.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Vicente Soriano, exasesor de l’Organització Mundial de la Salut. En una entrevista al diari El Mundo, ha analitzat la situació de la pandèmia després de l’arribada d’Ómicron. Així, l’investigador de malalties infeccions creu que el mes d’abril puga acabar la pandèmia.

En aquesta entrevista, l’investigador posa l’accent en l’eficàcia de les vacunes, encara que critica la política d’Israel i la seua quarta dosi. A més, afirma que el nivell d’immunitat que es generarà després de la sisena ona serà molt elevat. Per això, considera que això portarà a la finalització de la pandèmia en el segon trimestre de l’any.

SORIANO PREVEU QUE LA PANDÈMIA FINALITZE PER SETMANA SANTA

El més cridaner en aquesta entrevista a Vicente Soriano ha sigut l’estimació de la data final de la pandèmia. “Per a Setmana Santa això s’ha acabat, sobretot, als EUA i a Anglaterra”, ha comentat.

Per a Soriano, la clau està en els tractaments del virus. Afirma que la arribada dels primers antivirals, aprovats recentment per l’Agència Europea de Medicaments (EMA), agilitarà el tractament de la malaltia.

Així, l’investigador afirma que l’entrada d’aquest fàrmac canviarà la por que hi havia a les formes més greus de COVID. D’aquesta manera, assegura que els positius per coronavirus hauran de fer-se un autodiagnòstic i prendre les pastilles per a superar la infecció.

Igual que Soriano, l’empresari multimilionari Bill Gates ja es va pronunciar sobre aquest tema. En unes declaracions que va realitzar a la fi de desembre, va afirmar que Ómicron “no duraria més de tres mesos”. No obstant això, va destacar que fins llavors el virus anava a tenir una gran incidència amb la sisena ona.