Oleada de robos en Benimamet: asaltan dos farmacias siete veces en menos de dos meses
Una de las farmacias asaltadas en Benimamet.

Una onada de robatoris i delinqüència continua assotant la ciutat de València. Les últimes víctimes han sigut dues farmàcies de barri de Benimamet, uns locals que sumen set assalts en menys de dos mesos.

Ha sigut el Partit Popular de València qui ha denunciat aquesta situació. La portaveu del PP, María José Catalá, ha advertit que “la delinqüència s’ha disparat a la ciutat”. Entre els exemples citats destaca el de les farmàcies de Benimamet, els últims robatoris de les quals es van produir en el cap de setmana de Nadal.

“No era el primer que patien. En els últims dos mesos han sigut assaltades en set ocasions davant la passivitat del Govern de Ribó i PSOE que segueix sense reforçar la seguretat en els nostres barris”, explica Catalá.

Segons la popular, la policia tarda més de mitja hora a arribar des que rep l’alerta. Per això, assenyala que és necessari dotar a Benimamet d’una reguarda policial. No obstant això, aquesta mesura ja va ser proposada pel PP en el ple i va rebre el rebuig del Ajuntament de València.

Els veïns de Benimamet van eixir al carrer a reclamar seguretat, però des de llavors no s’ha pres cap mesura. “No es pot tenir a una població de més de 15.000 habitants abandonada i sense seguretat ciutadana. Ha de ser una actuació urgent”.

Més delinqüència i robatoris a l’Eixample

L’onada de robatoris i assalts s’estén més enllà de Benimamet arribant a l’Eixample. Des del PP asseguren que els joves ixen pel centre amb temor perquè hi ha bandes que els assalten per a robar-los mòbils, diners i patinets.

A més, un dels últims assalts va finalitzar a l’hospital. Un dels joves assaltats va rebre una pallissa que va precisar d’atenció mèdica. El xic va patir un trencament de la mandíbula i va haver de ser hospitalitzat.

Però aquests fets van més enllà i també s’estenen a altres zones de València com les proximitats del vell llit del Túria. Aquesta mateixa setmana es va produir un robatori en una dels habitatges de la Gran Via que va ser gravada per les càmeres de seguretat del propi habitatge.

Barris com Orriols també continuen patint la delinqüència als seus carrers. Una zona que continua exigint actuacions del Govern de Ribó però que no arriben mai a materialitzar-se. Des del PP critiquen que l’alcalde es va comprometre a reforçar la seguretat fa dos mesos però segueix sense arribar.

La delinqüència s’ha disparat en mentre el Govern de Ribó i PSOE continuen mirant cap a un altre costat. Se’ls ha anat de les mans amb xifres històriques d’augment dels delictes”, ha denunciat Catalá. De fet, cal recordar que enguany la delinqüència ha incrementat un 36,5% segons dades del Ministeri de l’Interior.