llega una ola de frío polar
Imagen de archivo.

L’onada de fred polar continua assotant la Comunitat Valenciana amb temperatures extremadament baixesLa província de València ha arrancat aquest dimarts sota risc màxim groc per gelades i mínimes que han caigut per davall dels zero graus.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha mantingut l’alerta groga tota la matinada. Encara que les primeres previsions apuntaven a la possibilitat de temperatures de fins a -6°, finalment el fred ha sigut major.

El Racó d’Ademús ha sigut el municipi on s’ha registrat la xifra més baixa arribant als -9,1°. També ha destacat la temperatura de Villena (-7.9); Jalance (-7.8); Vilafranca (-5.6); el Pinós (-5); Utiel (-4.59; Atzeneta del Maestrat (-3.4); Sagunt (-2.2); Segorb (-2.1); Aeroport de València (-2.0); Turís (-1.9); Bicorb (-1.6); Xàtiva (-1.2) Ontinyent (-1.1); Barx (-0.5) i Llíria (-0.5).

Aquestes temperatures han estat acompanyades per gelades generalitzades en l’interior, amb alguns valors sota zero prop de la costa. A més, algunes zones de vegetació han començat el dia cobertes de gebre a causa del fred.

L’ONADA DE FRED SEGUIRÀ A VALÈNCIA

L’ona polar no acaba ací, aquesta mitjanit tornarà l’alerta groga. A les 24:00 hores Aemet activarà el nivell de risc en tot l’interior de la Comunitat Valenciana.

Tant a Castelló com a l’interior nord de València s’avança la possibilitat d’arribar fins als -6°. En els casos de l’interior sud valencià i a Alacant els mercuris podrien arribar als -4°.

Cara al dimecres ja s’ha anunciat un lleuger ascens de les temperatures mínimes encara que serà més acusat en el litoral valencià ja que a l’interior els valors seguiran per davall dels 0°. No obstant això, la tendència ascendent serà breu perquè cara a la fi de setmana els mercuris tornaran a baixar (consulta ACÍ el temps complet).