termometro en Verano
GRAFCVA7931. VALENCIA, 24/09/2019.- Un termómetro marca 41 grados centígrados en el centro de la ciudad, este martes cuando el otoño arrancó ayer lunes con tiempo seco en gran parte del país. EFE/Kai Försterling

El calor d’aquests últims dies no serà res amb el que queda per arribar. Espanya es prepara per a viure l’onada de calor més “intensa” dels últims 20 anys. S’espera que en els pròxims dies nombrosos punts de la península aconseguisquen els 40º, unes temperatures inusuals per al mes de maig.

Durant aquesta setmana s’està produint la entrada progressiva d’una massa d’aire d’origen africà, molt càlida i seca. La presència d’aquesta massa càlida, juntament amb les
condicions d’estabilitat atmosfèrica i la forta insolació, provocaran un progressiu i
marcat ascens de les temperatures, aconseguint-se valors propis de l’estiu i
excepcionalment alts per a aquestes dates.

El portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo, ha sigut el responsable de llançar l’alerta. Segons aquest, serà un episodi “extraordinari” i es viurà la calor “més intensa en 20 anys”.

Les regions del sud d’Espanya entraran el divendres en alerta taronja i groga per temperatures de 40°. A això li acompanyaran fortes ratxes de vent de llevant en alguns punts del litoral d’Andalusia.

A pesar que la Comunitat Valenciana no serà la més perjudicada per l’onada de calor, sí espera altes temperatures. El divendres el dia arrancarà amb un cel poc nuvolós i intervals de núvols alts amb probables calitges. Les temperatures, tant mínimes com màximes, viuran pocs canvis i rondaran els 27ºen quasi tota la província de València.

CAP DE SETMANA DE CALOR I QUASI 40 GRAUS

Cara al dissabte la pujada dels mercuris serà major. Les màximes sí que arribaran a superar els 30è però en zones de l’interior com Requena o Ontinyent. En el litoral seran lleugerament més suaus i a Gandia es mantindran al voltant dels 26º.

Ja el diumenge la província de València viuria el pitjor de l’onada de calor. Les màximes es dispararan arribant a valors pròxims als 40º a l’interior. Concretament la pitjor part s’espera a l’interior sud arribant als 36°. A més, la zona costanera també patirà l’ascens amb màximes de 30º que es mantindran fins al dilluns.

Serà a partir del dimarts quan l’onada de calor es done per conclosa i els termòmetres recuperen temperatures més pròpies de l’època primaveral.