Creu Roja Espanyola ha participat en la presentació a València del llibre “Entre el odio y la venganza” d’Alfonso García López. L’obra, que s’ha presentat aquesta setmana en la sala d’Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de l’Avinguda de França de València, ha comptat amb la presència de l’autor Alfonso García López, el president de Creu Roja Espanyola a València, Rafael Gandia, i el periodista Julio Tormo.

L’autor Alfonso García López, notari jubilat i escriptor, contempla la Guerra Civil des d’una perspectiva nova: la humanitària. L’obra està centrada en l’ajuda prestada pel Comitè Internacional de Creu Roja (CICR) en els dos bàndols contendents. La intervenció de la Creu Roja Internacional està inspirada en els Principis Fonamentals de l’organització, dels quals l’autor destaca la neutralitat, imparcialitat i independència.

València, enclavament estratègic de l’ajuda humanitària durant la Guerra Civil

En esta obra pot apreciar-se l’important paper humanitari exercit per la ciutat de València durant la Guerra Civil. València va ser seu del Govern de la República, per la qual cosa el CICR va fixar la seua delegació en carrer Sorní de València. El llibre descriu l’acolliment a desenes de milers de persones, procedents de tota Espanya fonamentalment de Madrid, que van ser evacuades a través del Port de València.

El llibre “Entre el odio y la venganza” d’Alfonso García López és fruit de l’anàlisi de més de 13.000 documents procedents dels arxius del Centre de Documentació de Creu Roja Espanyola a Madrid i, sobretot, del Comitè Internacional de Creu Roja en Ginebra que custodia els documents generats pels seus delegats durant el conflicte bèl·lic.