El Consell cierra el ocio nocturno por el avance del coronavirus

“Amb tota claredat, la pandèmia ha empitjorat”. Amb aquestes paraules ha arrancat la compareixença del president de la Generalitat ValencianaXimo Puig, després de la Mesa Interdepartamental. El Consell s’ha vist obligat a adoptar noves mesures amb les quals frenar l’avanç del coronavirus.

Segons Puig, hi ha diversos factors que han influït en la propagació de la pandèmia en aquestes últimes setmanes. D’una banda és l’increment de casos amb variant delta, la més contagiosa i virulenta de totes.

“Com a resultat, la incidència acumulada de la Comunitat Valenciana s’ha multiplicat per sis en un mes. Hem passat de 40 a 260 casos per cada 100.000 habitants“. A això se suma la falta de immunitat dels joves, entre els quals s’està expandint el coronavirus.

El nou objectiu de la Generalitat és “protegir als menors de 40 anys”. Per això, les mesures preses cerquen frenar l’expansió del coronavirus entre aquest grup poblacional. Aquestes entraran en vigor aquest dissabte 10 de juliol a les 24:00 (matinada del divendres al dissabte) i estaran vigents fins al diumenge 25 de juliol.

LES 4 NOVES MESURES

  1. Tancament de l’oci nocturn. Aquests locals hauran de baixar les persianes a les 24:30 hores igual que els bars i cafeteries.
  2. Hostaleria. S’avança el tancament a les 24:30 hores havent de deixar de tancar a les 24:00 hores. Les taules de l’exterior tindran una ocupació màxima de 10 persones i les d’interior de fins a 6 comensals.
  3. Espectacles massius. Reducció de 4.000 a 3.000 persones en exteriors i de 3.000 a 2.000 en interiors.

  4. Festes populars. Queden prohibides les festes populars i cercaviles.

TOC DE QUEDA I REUNIONS SOCIALS

A més, Puig ha avance que el Consell demanarà aquest divendres al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana la imposició d’un toc de queda. Les hores sol·licitades en les quals es limitaria la mobilitat nocturna són entre les 01.00 a les 06.00 hores. No obstant això, aquest toc de queda seria selectiu. S’establiria en al voltant de 40 municipis aplicant-se només en aquells que presenten les dades més preocupants.

D’altra banda, el president de la Generalitat sol·licitarà la limitació de les reunions socials tant en l’àmbit privat com en el públic. Aquesta mesura sí que s’aplicaria en la totalitat de la Comunitat Valenciana i suposaria un màxim de 10 persones tant en habitatges com a l’aire lliure.

PROHIBICIÓ DEL BOTELLÓ

Puig ha anunciat que el divendres també tindrà lloc una reunió amb la Delegació de Govern. En ella sol·licitaran als cossos i forces de seguretat la màxima vigilància perquè es complisquen les mesures. L’objectiu és que ningú puga realitzar botellones als carrers.

“Sabem que no es poden fer però cal aconseguir que no es facen i qui ho realitze que li isca car perquè ens estem jugant la salut de tots”. En aquest aspecte, es modificarà el decret pel qual el botelló passa a ser “una falta greu”. També es modificarà la llei de Sanitat de 2014 per a reduir l’horari de venda d’alcohol i fixar-lo a les 20.00 hores.