Una vintena d’exemplars de tauró pintarroja naden ara per les aigües de València. La seua solta al mar és el resultat d’un projecte de recerca de la Fundació Oceanogràfic. Amb ell se cerca comprovar la supervivència d’embrions obtinguts per accident en activitats pesqueres.

I encara que els taurons pintarroja no estan en perill d’extinció, els seus ous s’enganxen en ocasions en les xarxes dels pescadors. Per açò, retornar-los al seu hàbitat natural és clau en la conservació de totes les espècies marines.

Davant la pregunta de la perillositat d’aquests taurons per a les persones, la resposta des de l’Oceanogràfic és clara i tranquil·litzadora: únicament s’alimenten de xicotets peixos.

A més del tauró pintarroja, el projecte de recuperació de descartes pesquers també treballa amb taurons olayo i ratlles. El pròxim pas serà realitzar una altra solta d’estos exemplars a Xàbia, un altre punt del Mediterrani en el que els ous solen quedar atrapats per la pesca perjudicant així a l’ecosistema marí.