CaixaForum

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que l’aprofitament de l’Àgora aconseguirà “recuperar i rellançar” la Ciutat de les Arts i les Ciències gràcies a la “aportació de persones i, sobretot, d’intel·ligència aplicada a la cultura” que suposarà l’activitat en l’edifici.

Puig ha visitat l’Àgora al costat del director general del CACSA, Enrique Vidal, després de la qual cosa ha destacat que “s’estan complint els terminis” de les actuals millores estructurals en les quals s’han invertit 5 milions d’euros, per la qual cosa podran iniciar-se en l’edifici a partir de juny les obres de construcció del Caixaforum per part de la Fundació La Caixa.

“Anem a posar en valor aqueixa gran inversió que van fer els valencians i que fins ara estava totalment desaprofitada”, ha assenyalat el president, que ha indicat que l’ús de l’Àgora sumarà “cultura, economia i creativitat”.

En aquest sentit, el responsable de l’Executiu valencià ha agraït a la Fundació La Caixa “la voluntat de participar en aquest projecte comú que acabarà dotant a la ciutat del millor Caixaforum”.

Puig ha afegit que l’edifici es convertirà en un punt destacat de la “geografia cultural” de la Comunitat Valenciana, del que sorgiran “idees molt importants per a situar a la Comunitat en la modernitat”.

El cap del Consell ha recordat que aquest és “un dels dels treballs que s’estan realitzant per a recuperar i donar contingut als elefants blancs que estaven dispersos a la Comunitat Valenciana, que realment demostraven que va haver-hi una certa falta de planificació”.

Puig ha citat altres exemples com els nous projectes per a la Ciutat de la Llum d’Alacant, i ha manifestat que es tracta de “aconseguir que el nostre patrimoni col·lectiu estiga activat i no desaprofitat”.