bicicletas

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat durant la Jornada Valenciana de Mobilitat Sostenible, que “pròximament es va a plantejar una modificació de la Llei de Mobilitat de la Comunitat perquè els nous edificis d’habitatges que es construïsquen en sòl urbà tinguen, en planta baixa, una càmera per a estacionar una bici per habitatge, i els de sòl urbanitzable, dues places per habitatge”.

En el transcurs d’esta jornada, la consellera ha lliurat els premis de la Setmana de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana. “Es tracta de reconèixer els projecte d’ajuntaments i universitats amb criteris innovadors vinculats a la mobilitat sostenible i que milloren la qualitat de vida dels nostres veïns de pobles i ciutats, la qual cosa s’aconseguirà anant a peu o amb bicicleta”.

Per a Salvador, es tracta de facilitar un transport alternatiu al cotxe i ha ressaltat les moltes iniciatives que s’estan realitzant per a la consecució d’aquest objectiu. Així ha ressenyat que en el Pla Bàsic de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de València, per exemple i que està en fase d’informació pública, “es passa d’una xarxa ciclopeatonal per a bicicletes i vianants de 342 quilòmetres a una altra de 571 quilòmetres”.

També ha esmentat els 52 quilòmetres de l’Anell Verd Metropolità, que “estem construint en aquests moments i que convidem els municipis a connectar els seus itineraris ciclistes per a fer el gran salt en matèria d’infraestructura ciclista que necessitem”.

Segons la consellera, “la qual cosa apuntem de l’Àrea Metropolitana de València es pot traslladar a la resta del territori. Per a açò, des del Consell estem creant la Xarxa d’Itineraris no Motoritzats de la Comunitat”.