El Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) ha completat amb èxit el projecte de un nou test ràpid d’antígens. Aquest permet determinar la immunitat de les persones al coronavirus detectant la generació d’anticossos. A més, també serveix per al nou cep britànic.

El test desenvolupat va començar a estudiar-se l’any passat i ja s’ha sotmès a assajos amb pacients. El nou test ha demostrat una sensibilitat superior al 98% en la detecció d’anticossos en pacients positius. Això suposa un augment considerable respecte a quatre test comercials amb els quals es va contrastar. Tots ells van presentar una sensibilitat de 65% i 80%.

EL NOU TEST MESURA LA DURACIÓ DE LA IMMUNITAT

La utilització d’aquest tipus de test també és eficaç per al cep britànic del virus. A més, permet detectar la duració de la immunitat adquirida durant la malaltia i també els anticossos generats després de la vacunació contra el coronavirus.

El procés desenvolupat en AIMPLAS ha sigut escalat. Asseguren que pot implementar-se a nivell industrial per a dur a terme una fabricació massiva dels test. L’objectiu ara és transferir la tecnologia a les empreses. El centre tecnològic valencià té la capacitat de realitzar l’acompanyament i assessorament per a la implementació i optimització del procés productiu.

Aquest desenvolupament s’ha aconseguit en el marc de l’anomenada al sistema valencià d’innovació. Aquesta va ser llançada a la fi del mes de març per la Conselleria d’Innovació en col·laboració amb l’AVI (Agència Valenciana d’Innovació). Va donar com a resultat la selecció d’un total de 41 projectes per a donar resposta a les necessitats sanitàries sorgides de la pandèmia.