Así será el nuevo paseo de la Malvarrosa: más dunas y zonas verdes
Recreación del nuevo paseo con dunas en la playa de la Malvarrosa.

Dotar a València de un nou passeig de la Malva-rosa i regenerar les platges del sud. Aquests són els principals objectius del Ajuntament de València per a impulsar una ciutat més verda i sostenible.

Hui s’han presentat a Madrid tres iniciatives municipals que cerquen obtenir l’aprovació del Govern. Per a això, l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, s’han reunit amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. L’objectiu era comptar amb el vistiplau del Ministeri per a impulsar els projectes i la seua futura execució.

Joan Ribó i Sergi Campillo durant la reunió amb la ministra Teresa Ribera.
Entre les iniciatives presentades destaca la que concerneix a la platja de la Malva-rosa. L’Ajuntament ha proposat crear un passeig dunar que eliminaria l’actual formigó. És asfalt que ho caracteritza avui dia seria substituït per dunes acompanyades de vegetació mediterrània. Entre aquestes dunes s’establirien recorreguts i passejos elaborats amb materials naturals com a fusta per a crear un entorn ecològic i sostenible.
Recreació del futur passeig dunar a la Malva-rosa.

D’altra banda, l’Ajuntament ha presentat el projecte “Llit nou, riu nou”. Aquesta iniciativa suposaria la renaturalización del nou llit del riu Túria. A més, el pla aniria acompanyat de la regeneració de les platges del sud de la ciutat.

Finalment, el consistori valencià vol apostar per l’aportació d’aigua al llac de l’Albufera. L’objectiu és dotar a aquest espai natural de l’aportació hidràulica suficient per al seu manteniment i conservació.