El nuevo Hospital Clínico de Valencia abrirá sus puertas en 2023
Diseño del nuevo edificio del Hospital Clínico Universitario de Valencia.

El president de la GeneralitatXimo Puig, ha anunciat una inversió de 104 milions d’euros en les obres de rehabilitació de l’antiga Escola Universitària Tècnica Agrícola. L’espai albergarà les consultes externes i el nou edifici d’hospitalització de l’Hospital Clínic de València.

Així ho ha manifestat durant l’acte de presentació del disseny final del nou edifici d’ingressos hospitalaris, que serà licitat el pròxim mes de novembre, en el qual ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

En el transcurs de l’acte, el cap del Consell ha destacat l’agilitat amb la qual s’està tramitant aquesta actuació. A més, ha agraït la coordinació existent entre els equips tècnics que estan treballant en l’ampliació del complex hospitalari i el personal sanitari perquè les noves instal·lacions siguen una realitat.

Així serà el nou Clínic Universitari de València

Les obres dels nous dos edificis permetran incrementar l’hospital en 36.624 metres quadrats. Això suposarà un 54% més de superfície; 144 habitacions i 240 llits més; 194 noves sales de consultes; i altres 26 boxs de vigilància intensiva.

La nova construcció albergarà 177 consultes de diferents especialitats; urgències; 84 llocs d’hospital de dia oncològic; l’hospital de dia multidisciplinari; una sala d’actes; l’aulari i els serveis d’atenció al pacient, sobre una superfície de 15.988 metres quadrats i set nivells: planta baixa, semisoterrani, soterrani i quatre plantes.

Es tracta d’una reivindicació històrica de la ciutat de València i una exigència sanitària per a atendre les necessitats de 345.000 habitants, ja que es tracta del segon departament de salut de la Comunitat Valenciana amb més població. A més, aquesta actuació permetrà millorar les condicions laborals dels professionals del complex sanitari. En ell s’atenen diàriament a al voltant de 10.000 persones.

Les obres de l’edifici de consultes externes donaran començament aquesta mateixa setmana. Aquesta han sigut licitades per 38,6 milions d’euros. Hi ha un termini de 24 mesos per a executar la rehabilitació, ampliació i millora de l’eficiència energètica de l’edifici. Per tant, s’espera obrir les portes en 2023.

Ximo Puig i Ana Barceló en la presentació del projecte sanitari.

Licitació de l’edifici d’hospitalització

Respecte a l’edifici d’hospitalització, la licitació de la qual està prevista per al mes de novembre, es preveu una inversió de 65,5 milions d’euros i un termini d’execució de 22 mesos.

Es tracta d’una construcció de 23.700 metres quadrats. Constarà de dos soterranis; planta baixa; entreplanta per a instal·lacions; vuit nivells per a ús sanitari i administratiu; i una planta de coberta per a instal·lacions.

En concret, albergarà els serveis de diagnòstic per imatge i radiologia intervencionista, la unitat de vigilància intensiva, l’àrea de rehabilitació; així com sis plantes destinades a hospitalització amb 144 habitacions i 240 llits, i una capacitat màxima de 288 llits si fóra necessari, preparades per a pacients infecciosos o immunodeprimits. A més disposarà de 8 consultes de rehabilitació i 9 d’hemodiàlisi i diàlisi peritoneal.