Listado de las carreteras cortadas y colegios cerrados por la borrasca Filomena
Els bombers forestals @GVAsgise vigilen carreteres i emplaçaments rurals per a assegurar-se que res ni ningú queda atrapat per la #BorrascaFilomena. En les imatges, la unitat de Jérica supervisant la Serra de Espadán.

L’hivern agafa cos a València amb l’arribada d’una nova onada de fred. La província ha arrancat la setmana amb nivell màxim groc per baixes temperatures. A més, s’espera que la situació es prolongue amb unes jornades de fred extrem.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha reactivat l’alerta groga aquesta matinada igual que ja va succeir el cap de setmanaValència ha començat el dia amb “temperatures significativament baixes” de -6° en el Racó d’Ademús i de fins a -4° a l’interior sud de la província. Al fred polar s’han unit gelades generalitzades a l’interior i amb caràcter feble en punts del prelitoral.

Aemet ha desactivat l’alerta a primera hora del matí. No obstant això, aquesta matinada tornarà a reactivar-se l’avís que en aquesta ocasió aconseguirà també a la ciutat de València. Aquesta mitjanit tota la província estarà baix risc groc per temperatures mínimes.

En la capital del Túria els mercuris es desplomaran fins a fregar els 0 graus. Més acusat serà en localitats de l’interior arribant als -4º a Requena i els -6º en el Racó d’Ademús. L’alerta es mantindrà activa fins a passades les 09.00 hores. El cel estarà poc nuvolós o buidat amb intervals de núvols baixos en el litoral al final del dia. A més, tornaran les gelades generalitzades a l’interior i amb caràcter feble en punts del prelitoral.

LA BOIRA ENGELANTE ARRIBA A VALÈNCIA

Per al dimecres no s’esperen alertes de moment. No obstant això, Aemet ha avançat que a les boires matinals se sumaran possibles bancs de boira engelante. Segons expliquen, es tracta d’una boira formada per gotetes d’aigua subfundida, és a dir, gotetes que romanen en estat líquid a temperatures inferiors als 0°. Aquestes gotes, en impactar contra la vegetació, la superfície o altres objectes, es congelen donant lloc a depòsits de gel coneguts com cencellada.