Nueva normativa de la ITV: estos son los cambios que debes tener en cuenta
Un operario realiza una ITV en Valencia. /Efe

Aquesta setmana ha entrat en vigor la nova normativa de la inspecció tècnica dels vehicles (ITV). Amb ella s’han incorporat algunes novetats que la converteixen en una prova més estricta. Al mateix temps, les noves premisses han aconseguit adaptar aquesta norma al Brexit. Els vehicles procedents de Regne Unit que es vulguen matricular a Espanya es consideraran models procedents de tercers països. Així, s’hauran de realitzar els tràmits d’importació necessaris, entre altres elements.

D’aquesta manera, el nou Manual de Procediment ha afegit canvis reglamentaris per a adequar la inspecció tècnica a les noves tecnologies. En aquest sentit, també s’especifiquen de manera més clara i precisa alguns processos de revisió per als operadors.

Un dels grans canvis és la modificació en la gravetat del defecte de no funcionament de l’ABS quan és obligatori portar-lo. Així ho assenyala l’Associació Espanyola d’Entitats Col·laboradores de l’Administració en la Inspecció Tècnica de Vehicles (AECA-ITV). Per aquest motiu, a partir d’ara si el sistema del sistema antibloqueig de frens presenta algun tipus de fallada passa de considerar-se defecte greu. Ja no serà considerat lleu, com ocorria anteriorment. El mateix ocorreria amb un possible despreniment dels espills retrovisors.

La nova normativa permet comprovar les dades del permís de circulació en cas de no ser presentat aquest en l’estació ITV. Aquesta funció es realitzaria a través del Registre General de Vehicles de la Direcció General de Trànsit (DGT). Els defectes greus generen un rebuig de la inspecció i inhabiliten al vehicle per a circular per les vies públiques excepte per al seu trasllat al taller. Per això, aquesta nova normativa farà més estricta la revisió. A més, el nou model també ha incorporat les mesures d’higiene i prevenció en les estacions d’ITV.

Pugen les multes per la ITV: fins a 500 euros

La nova normativa de la ITV manté les multes econòmiques que pot implicar el circular pel carrer sense la inspecció tècnica superada. Així, tenir la ITV caducada implica una sanció econòmica de 200 euros. Independentment de si el vehicle està circulant com si està estacionat en el garatge o al carrer.

Així mateix, si enxampen a algun usuari amb la ITV desfavorable també suposa una multa de 200 euros. En aquest supòsit, el titular del vehicle està obligat a reparar els defectes greus i tornar a l’estació d’ITV en un termini màxim de dos mesos. En aquesta situació, només pot moure el cotxe per a portar-lo al taller. A més, circular amb una ITV negativa- quan els desperfectes són tan greus que no es permet abandonar l’estació per mitjans propis- suposa una multa de 500 euros.

Nueva normativa de la ITV: estos son los cambios que debes tener en cuenta
Un policia deté un vehicle a València. / Europa Press

Els preus de la ITV: en funció de quin factor canvien?

La factura de la ITV difereix d’un vehicle a un altre segons diversos criteris. En el cas dels cotxes, el preu varia segons utilitze gasolina o gasoil. També canvia segons la cilindrada del motor, de tal forma que la tarifa puja quan augmenta la potència. Com a les motos i ciclomotors, la cilindrada és la que marca el preu. A més, per a tots dos vehicles, la tarifa serà diferent en funció de la comunitat autònoma en la qual es passe aquesta inspecció tècnica.

Les diferències en tarifes poden suposar un 80% en vehicles dièsel i fins més del 170% en motos i ciclomotors. Així ho arreplega un informe de Facua, citat en la web oficial de la ITV. En general, la tarifa mitjana regulada per a turismes dièsel i catalitzats és de 38,81€, 50 cèntims més barata que fa tres anys. En el cas de les motos i ciclomotors, el preu mitjà és d’uns 20€.

No obstant això, les diferències són molt pronunciades segons comunitats autònomes. Hi ha quatre comunitats on no difereix el preu segons el vehicle reposte gasoil o gasolina: País Basc, Astúries, Extremadura i Navarra. Els preus de la ITV a Madrid són els més cars en dièsel i motos. Mentrestant, Cantàbria és la comunitat autònoma més cara parell la ITV a un cotxe de gasolina. Per contra, la més barata tant en dièsel com en vehicles de gasolina és Navarresa.