Quart de Poblet ja compta amb una nova línia de Metrobus. La ruta 165 permetrà la connexió directa del municipi amb el Campus Universitari de Burjassot. A més, unirà la localitat amb els termes de Manises i Paterna. Així ho ha anunciat avui el conseller de Política Territorial, Arcadi España, en la reunió de treball celebrada en el Ajuntament de Quart de Poblet.

L’alcaldessa, Carmen Martínez, ha valorat molt positivament aquesta millora del servei de transport públic. Assegura que amb ella s’evitarà que la població haja de desplaçar-se fins a València per a poder arribar a la localitat veïna. “És una gran notícia per als estudiants, però també per a tota la ciutadania de Quart de Poblet, Manises i Paterna”, ha destacat Martínez.

Per part seua, el conseller ha ressaltat la importància de la iniciativa. Ha assenyalat que amb el nou trajecte a Burjassot “s’evitarà que els joves de Quart de Poblet, Manises i Paterna hagen d’anar primer a València i fer transbord allí per a desplaçar-se al campus. D’aquesta manera s’afavoreix l’accés al dret a l’educació a través d’un servei de transport públic amb un preu competitiu“.

Imagen
L’alcaldessa de Quart de Poblet al costat d’Arcadi España durant la reunió celebrada a l’Ajuntament.

Així és la nova Línia 165 de Quart a Burjassot

L’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) posarà en funcionament a principis de febrer aquesta nova línia de Metrobus. La ruta 165 connectarà a Quart amb el campus universitari. A més, també passarà per Manises i Paterna interconnectant així les localitats.

El recorregut de l’autobús començarà a Quart de Poblet. El servei arrancarà a les 7.05 del matí i finalitzarà a les 21.50 hores. En total es realitzaran 12 viatges d’anada i 12 de tornada. La freqüència serà de quasi un viatge a l’hora i el trajecte tindrà una duració de 35 minuts.

Quart comptarà amb dues parades. Les d’anada es trobaran situades al carrer Trafalgar 7 i al carrer Pare Jesús Fernández 32. Les de retorn estaran en l’avinguda Villalba de Lugo-Ambulatori i en Trafalgar.

El recorregut passarà per Manises i per Paterna, amb tres i dos parades respectivament. Finalment arribarà a Facultats Campus de Burjassot encara que realitzarà una segona per a en l’avinguda Primer de Maig d’aquesta localitat.

Per a la utilització del servei estaran disponibles tots els títols de l’ATMV així com el futur Bono10 que tindrà un cost de 7,20 euros, és a dir, un viatge costarà 0,72 euros, o mitjançant l’adquisició de un bitllet senzill amb un import de 1,45 euros.

Imagen

La indústria de Quart de Poblet també es connecta a València

Amb aquesta línia, el municipi continua estenent les seues comunicacions. Quart de Poblet és actualment una de les localitats que millor connectada amb els principals serveis del seu entorn. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat la recent posada en marxa de la llançadora que uneix València amb la zona industrial del municipi, en una clara aposta per facilitar el transport dels treballadors.

“Es tracta d’una connexió que portem reivindicant des de fa moltíssims anys. Hi ha més de 15.000 persones que treballen en el nostre polígon industrial i era necessari que existira un transport públic. Crec que està funcionant molt bé, amb una molt bon acolliment per part de la població”.

Finalment, Martínez ha volgut agrair al conseller i a la Generalitat Valenciana “la seua disponibilitat per a conèixer els projectes importants que tenim a Quart de Poblet especialment en l’àmbit de la mobilitat sostenible, una qüestió per la qual apostem ja fa molts anys en el nostre municipi”.