La DANA pone en alerta a la Comunitat Valenciana por fuertes tormentas
Imagen de la tormenta eléctrica en la zona de

El episodi de tempestes d’estiu continua sobre València. L’agència Estatal de meteorologia (Aemetha reactivat les alertes per tercer dia consecutiu. Aquest dimecres es preveu una nova jornada de forts ruixats acompanyats de calamarsa.

Ha sigut a les 12.00 hores quan ha arrancat la alerta groga en tot l’interior de València i Castelló. Localitats com Morella, Vilafranca, Sogorb, Ademús, Utiel, Requena, Ontinyent i Xàtiva són alguns dels punts que podrien viure la pitjor part de les precipitacions.

Segons les prediccions, hui estarà marcat per intervals nuvolosos, més freqüents en la meitat nord. S’esperen ruixats i tempestes a l’interior que podrien estendre’s a la resta. A més, a la vesprada podran ser precipitacions localment fortes i amb calamarsa.

Malgrat les pluja, les temperatures màximes continuaran altes i rondaran els 30 graus. Les mínimes tampoc patiran grans variacions i es mantindran en 17º a l’interior i 23º en el litoral de valència.

Durant la nit es desactivarà l’alerta groga donant pas a un dijous en el qual regnarà l’estabilitat. Segons Aemet, serà una jornada de predomini de cel poc nuvolós o buidat, amb intervals de nuvolositat d’evolució diürna a l’interior. No obstant això, no es pot descartar algun ruixat dispers en la meitat nord a la vesprada. Les temperatures es mantindran estables i se superaran els 30° a l’interior.

Per al cap de setmana es mantindrà el temps anticiclònic amb absència de precipitacions. Les màximes aniran en ascens podent-se arribar a temperatures de fins a 35 graus a l’interior de valència.